Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visureigį „Tundra“ vairavęs Švinius net mėnesiui nenori prarasti teisių

Prieštaringai vertinamas Tauragės verslininkas Arūnas Pukelis, dažnai pažeidžiantis KET, per metus pakartotinai įkliuvo neprisisegęs saugos diržo, tačiau ryžosi bylinėtis, kad nė trumpam neprarastų vairuotojo pažymėjimo.
Švinius be dokumentų ir saugos diržo vairavo tokį kaip šis pikapą „Toyota Tundra“.
Švinius be dokumentų ir saugos diržo vairavo tokį kaip šis pikapą „Toyota Tundra“. / NetCarShow.com nuotr.

Trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas buvo pasirengęs nagrinėti A.Pukelio, pravarde Švinius, skundą dėl sostinės kelių policijos nutarimo atimti iš jo vairuotojo pažymėjimą.

Prieštaringai vertinamas 42 metų verslininkas iš Tauragės į posėdį neatvyko, todėl teisėja Ina Kirkutienė bylą planavo išnagrinėti rašytinio proceso būdu.

A.Pukelis nubaustas už tai, kad šių metų vasario 20 dieną apie 17.20 val. Tauragėje, Gedimino gatvėje, vairavo pikapą „Toyota Tundra“ neprisisegęs saugos diržo. Maža to, jį sustabdžiusiems pareigūnams vairuotojas negalėjo pateikti ir vairuotojo pažymėjimo – A.Pukelis paaiškino jį palikęs kitame automobilyje.

Ši versija gana įtikinama – paprastai tauragiškis vairuoja prabangų visureigį „Mercedes“. Kaip tik antradienį 15min.lt pasakojo, kad Lietuvos Aukščiausiasis Teismas mersedesą vairavusiam A.Pukeliui dėl incidento žvyrkelyje su buvusiu Tauragės rajono vicemeru bei grasinimo policininkams skyrė beveik 20 tūkst. litų baudą.

Valdo Kopūsto/Scanpix nuotr./Arūnas Pukelis
Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr./Arūnas Pukelis

Be diržo ir dokumentų A.Pukelį sustabdę policininkai turėjo duomenų, kad šis vairuotojas per pastaruosius metus jau antrą sykį įkliūna dėl to paties pobūdžio pažeidimo. Apskritai A.Pukelis per pastaruosius ketverius metus daug sykių buvo baustas už greičio viršijimą bei kitus KET pažeidimus.

Visa administracinio teisės pažeidimo medžiaga buvo perduota į Vilnių. Kovo 23 dieną kelių policijos būstinėje sostinės Giraitės gatvėje A.Pukeliui buvo surašytas protokolas, kuriuo nutarta mėnesiui atimti vairuotojo pažymėjimą.

Skundą teismui pateikęs „Toyota Tundra“ vairuotojas pabrėžė, kad jam nebuvo sudaryta galimybė dalyvauti kovo 9-ąją bylą nagrinėjant kelių policijoje – būtent tą dieną jis darbo reikalais buvo išvykęs į užsienį.

Ne vieną brangią transporto priemonę turintis A.Pukelis teismo prašo net mėnesiui neatimti iš jo vairuotojo pažymėjimo.

Papildyta 17.07 val. Naujienų portalą 15min.lt teisme informavo, jog teisėja I.Kirkutienė persigalvojo – bylos ji kol kas nenagrinės, o posėdis atidėtas rugsėjo mėnesiui. Teismo duomenimis, šaukimas apie šio trečiadienio posėdį A.Pukeliui buvo įteiktas tinkamai, o jo neatvykimo priežastis nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius