Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualinio smurto bendrininkų grupėje byla Kaune: vyrai prievartavo vyrą, kol šis pabėgo

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teisme atversta seksualinio prievartavimo bendrininkų grupėje byla. Joje Alvydas Rucevičius ir Dainius Malakauskas kaltinami prievartavę ir sužaloję kartu girtavusį vyrą. Šiam galiausiai pavyko pabėgti nuo sugėrovų. A.Rucevičius prieš posėdį tikino, kad nieko nesigėdija, o D.Malakauskas su nukentėjusiuoju bičiuliavosi teisme kaip draugai.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusių metų liepos 21 dieną į viename iš Kauno Partizanų gatvės butų gyvenančio A.Rucevičiaus namus atėjo D.Malakauskas ir nukentėjusysis. Pastarieji buvo bičiuliai. Trijulė, pasak A.Rucevičiaus, ėmė tuštinti butelį degtinės. Galiausiai išgertuvių metu užvirė aistros.

Remiantis bylos medžiaga, apsvaigę nuo alkoholio kaltinamieji ėmė seksualiai prievartauti 1979 metais gimusį sugėrovą.

1994 metais gimęs D.Malakauskas stipriai suėmė nukentėjusiojo galvą ir nukreipė ją 1967 metais gimusio A.Rucevičiaus link ir liepė tenkinti oraliniu būdu ne mažiau kaip 5 kartus.

Vėliau jau pats Alvydas ėmėsi iniciatyvos – bandė išprievartauti analiniu būdu, bet jam nepavyko, nes nukentėjusysis pasipriešino ir ėmė bėgti.

Tačiau jį netrukus pastvėrė pasivijęs D.Malakauskas. Bandydamas sustabdyti, prievartautam vyrui, kurį gerai pažinojo ir su kuriuo kartu atėjo pas bendrą, jis smogė 5 kartus.

Galiausiai nukentėjusiajam pavyko pasprukti iš prievartautojų gniaužtų. Tą pačią dieną jis kreipėsi į medikus, o kitą dieną apie įvykį pranešta ir policijai.

Sulaikytam A.Rucevičiui nustatytas 1,11 prom. girtumas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme

D.Malakauskas ir A.Rucevičius kaltinami tenkinę lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu tam panaudodami fizinį smurtą ar grasindami tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdami galimybę priešintis, ar pasinaudodami bejėgiška nukentėjusio asmens būkle. Tai jie atliko bendrininkų grupėje, o už tai baudžiama griežčiau – iki 8-erių metų nelaisvės.

Taip pat kaltinamiesiems inkriminuojamas fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas. Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Ketvirtadienį prie teismo posėdžių salės nukentėjusysis pasirodė kartu su kaltinamuoju D.Malakausku – abu bičiuliavosi, abu kartu paliko teismo rūmus. D.Malakauskas yra įgijęs vidurinį išsilavinimą, nevedęs, turi savo parduotuvę ir vykdo individualią veiklą.

O štai išsiskyręs, vidurinį išsilavinimą įgijęs A.Rucevičius su palyda sėdėjo nuo jų nuošaliau. Besidangstydamas veidą vyriškis tikino nesijaučiąs dėl nieko kaltas. O ir nesigėdija. Žurnalistų paklaustas, ar buvo lytinis aktas ir ar tai reiškia, kad jam patinka vyrai, kaltinamasis atsakė: „Paslaptis“. Kalbant su žurnalistais jam drebėjo rankos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme

A.Rucevičius pasakojo, kad jis tiesiog „nusmigęs“ ir nieko neprisimenantis. Ir kad nebuvę jokios prievartos. Tiesa, užsiminė jis ir apie faktą, kad nukentėjusysis bandė iššokti pro langą.

Abu kaltinamieji anksčiau nebuvo teisti.

Tik prasidėjus teismo posėdžiui, nutarta bylą nagrinėti neviešai. Žurnalistų paprašyta palikti salę. Bylos nagrinėjimas ketvirtadienį nepradėtas, nes nepasirodė advokatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius