Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogžudyste kaltinamas pakruojiškis pareiškė: „Mane miegantį ištepė krauju ir pakišo“

Neregėtais metodais išnarpliotos žmogžudystės byla šiuo metu nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. Tyrimo metu kaltę pripažinęs Arturas Zubrys dabar persigalvojo ir tvirtina, kad buvo pakištas ir nieko nežudė.
Stop
Stop / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Smurtas

Šiaulių apygardos teisme nužudymu kaltinamas Pakruojo rajone gyvenantis 50-metis A.Zubrys.

Anksčiau Šiaulių apskrities policija skelbė, kad Lietuvoje dar neregėtus metodus pasitelkę policijos ekspertai išpainiojo mįslingą žmogžudystę. Pasakojimas apie kriminalistinį proveržį buvo susijęs būtent su šia byla.

Kuo ypatinga detektyvų šiuo atveju panaudota metodika, naujienų portalas išsamiai pasakojo išskirtinio turinio 15MAX rubrikos publikacijoje: Specialiojo policijos dueto nariai Monika ir Vaidas: „Atrodome kaip teletabiai, bet sėdime kraujo klane“

Ketvirtadienį šiaulių apygardos teismas baigė liudytojų apklausą, išklausė kraujo pėdsakų rašto specialistų išvadas, komentarus.

Jau anksčiau teisme parodymus davęs kaltinamasis savo kaltę kategoriškai neigė ir pareiškė, jog apklausos protokolą pasirašęs jo net neskaitęs. Byloje paskelbta pertrauka.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų balandžio 11-osios naktį Pakruojo rajone esančiame Guostagalio kaime.

Apie pirmą valandą nakties policijos pareigūnams telefonu buvo pranešta, kad viename gyvenamajame name gali būti nužudytas vyras.

Kaip netrukus paaiškėjo, pareigūnams skambino minėtame name gyvenantis A.Zubrys. Anot pareigūnų, jiems paskambinęs vyras tada pasakė, jog jam atrodo, kad jis nužudė žmogų. Neilgai trukus policijos pareigūnai buvo įvykio vietoje.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad lemtingąją naktį A.Zubrys savo gyvenamajame name, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilus asmeniniam konfliktui, tyčia mušė savo sugėrovą A.Ž.

Vėliau ekspertai konstatavo, jog įvykio metu aukai rankomis smūgiuota į veidą, galvą, peilių – į kaklą, veidą, kitas kūno vietas. Iš viso padaryti 26 trauminiai smūgiai, tarp jų ir durtiniai-pjautiniai sužalojimai. A.Ž. nuo patirtų traumų mirė vietoje. A.Zubriui buvo pareikšti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo.

Teisme A.Zubrys pareiškė, kad kaltinamasis aktas esąs suklastotas.

Kaltinamasis papasakojo, jog lemtingąją naktį savo namuose jis kartu su A.Ž. ir jo broliu vartoję įvairius alkoholinius gėrimus, vyras tvirtino tada visi buvę girti.

Pasak jo, likę dviese su A.Ž. dar truputi išgėrę alkoholio. Kai sugėrovas užmigo, nuėjęs miegoti ir pats. O po kurio laiko pabudęs ir pamatė lovoje gulinti negyvą sugėrovą.

Kaltinamasis teisme neneigė, jog tą naktį skambino policijai, tačiau dabar negalintis prisiminti, ar tikrai tada kalbėjo apie nužudymą. Teisme pateikus pokalbio garso įrašą, kaltinamasis ėmė abejoti, kad girdimas balsas tikrai yra jo.

A.Zubrys teismui pateikė versiją, kad girtaujant jam į alkoholį galėjo būti įpilta vaistų, kad jis užmigtų. O po žmogžudystės jis buvęs išteptas aukos krauju ir taip visa kaltė esą suversta jam. Kaltinamasis priekaištų pateikė tyrėjai. Vyras tvirtino, jog per apklausą jautęs tyrėjos psichologinį spaudimą, moteris ant jo nuolat rėkusi.

Artimiausiame teismo posėdyje ketinama peržiūrėti ir papildomus vaizdo įrašus iš įvykio vietų, rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius