-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žmogžudystė Rokiškyje: iš baimės po antklode tūnantį šeimininką iškrapštė kaimynė

Rokiškyje įtariamas nužudymas, teismas leido trims mėnesiams suimti vieną jaunuolį. Laikraštis „Gimtasis Rokiškis“ atskleidžia visas kraupaus nusikaltimo detales.
Vilniaus g. 18-ame name žmogžudystės dieną buvo girtaujama.
Vilniaus g. 18-ame name žmogžudystės dieną buvo girtaujama. / Daivos Zibolienės/„Gimtasis Rokiškis“ nuotr.

Dėl cigaretės pas kaimyną užsukusi rokiškietė tapo kraupios žmogžudystės liudytoja.

Gruodžio 14-osios vakarą Rokiškyje Vilniaus g. 18-ojo namo viename bute rastas negyvas Vygintas Virgilijus Seibutis (gim. 1941 m.). Jo galva smarkiai sumušta. Įtariamas nužudymas, sulaikyti du asmenys.  

Nusikaltimą tiria Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Jie apklausinėjo namo gyventojus. Sulaikyti du įtariamieji rokiškėnai (gim. 1993 m. ir 1995 m.). Gruodžio 16 d. vieną įtariamųjų teismas leido suimti trims mėnesiams. Tai ilgiausias galimas suėmimo  terminas, vėliau teismo leidimu sankcija gali būti tęsiama.

Namo, kuriame įvyko nelaimė, gyventoja (pavardės nenorėjo viešinti) pavakare užsuko pas kaimyną Henriką Jakubonį. 

„Pritrūkau cigarečių, o taip norėjosi užtraukti dūmą“, – priežastį paaiškina moteris. 

Lauko durys buvo nerakintos. Užėjusi į kambarį ji pamatė lovoje gulintį šeimininką H.Jakubonį, o ant žemės kraujo klane – V.V.Seibutį. „Vaizdas buvo žiaurus: vyras gulėjo ant dešinio šono, burna praverta, veidas, galva smarkiai sudarkyti. Aplink vien kraujas, drabužiai ir grindys – raudonos. Paėmiau jo ranką, pirštais bandžiau užčiuopti pulsą, bet nieko nepajutau“, – pasakojo moteris.

Anot jos, ant žemės gulėjęs vyras nereagavo į garsus, jo kūnas jau buvo atšalęs, pradėjęs stingti. Išsigandusi kaimynė puolė prie kito vyro, drybsojusio lovoje. „Nuo galvos nutraukiau antklodę, prašiau keltis ir žiūrėti, kas čia nutiko. Henrikas pajudėjo lovoje, atsiliepė balsu, kažką murmėjo, tačiau nieko suprasti negalėjau“, – pasakojo moteris.

Ji nutarė paskambinti bendruoju pagalbos telefonu ir pranešti apie rastą negyvą žmogų smarkiai sudaužyta galva. Kol atvyko pagalba, H.Jakubonis papasakojo kaimynei, kad matė muštynes, labai išsigando, todėl gulėjo lovoje palindęs po antklode ir tylėjo.

Vilniaus g. 18-ojo namo gyventojai pasakojo, jog pas H.Jakubonį nuolat užsuka gyvenamosios vietos neturintys žmonės, jis juos priglaudžia. V.V.Seibutis gyveno čia apie tris mėnesius. Jie abu gerdavo, gyveno greičiausiai iš socialinių pašalpų ir atlygio už atsitiktinius darbus.

Užėjusi į kambarį kaimynė pamatė lovoje gulintį šeimininką , o ant žemės kraujo klane – negyvą jo svečią.

Žmogžudystės dieną abu netoliese esančioje parduotuvėje nusipirko du butelius degtinės. Kai ėjo į namus, paskui juos į butą atsekė du jaunuoliai: vienas gyvena to paties namo pirmajame aukšte, o kitas – netoliese. Kaimynė spėja, kad nusikaltimą galėjo įvykdyti šie jaunuoliai, nes vienas jų garsėjo žiaurumu. Ypač tai pasireikšdavo pavartojus alkoholio. 

Tuo netiki vieno jaunuolio tėvas, H.Jakubonio kaimynas, teigiantis, kad jo sūnų policija suėmė be reikalo. „Po apklausos jis bus paleistas“, –  vylėsi tėvas. 

Kalbinta kaimynė sakė negirdėjusi jokio triukšmo, muštynių ar į pagalbą kviečiančių žmonių riksmo, nes savo kambaryje buvo garsiai pasileidusi televizorių. „Mūsų name vis kažkas nutinka, išgirdusi barnius stengiuosi nereaguoti. Nei čia pirmą, nei čia paskutinį kartą kaimynai triukšmauja, pliekiasi “, – tuo abejingumą paaiškino namo gyventoja. Ji prisiminė, jog prieš metus ar daugiau H.Jakubonis buvo priglaudęs Lionginą Ivanovą. Jis irgi mirė, tik ne bute, o pas ūkininkus rinkdamas akmenis. „Gal čia toks užkeiktas butas, kad jo gyventojai miršta ne savo mirtimi“, – svarstė moteris. Ji sakė retsykiais bendraujanti su H.Jakuboniu. Kai išsiverda daugiau sriubos, ja pasidalija su kaimynu, jo draugais. „Dalijamės ne tik valgiu, bet ir rūkalais“, – pridūrė pašnekovė. 

V.V.Seibutį Rokiškio rajono savivaldybės administracija jį buvo įtraukusi į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, nurodant, jog jo deklaruotoji gyvenamoji vieta yra savivaldybė.

Vyriškis anksčiau gyveno apleistame akmeniniame be jokių patogumų ir elektros name Tyzenhauzų g. netoli Rokiškio krašto muziejaus. Nors žmogus turėjo benamio statusą, tačiau aplinkiniai jį matė gana tvarkingai apsirengusį, kartais padedantį žmonėms – skaldantį malkas, dirbantį kitus darbus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius