Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogžudystės byla Kaune: nudūrė, nes prie parduotuvės paprašė smulkių pinigų

Pirmadienį Kauno apygardos teisme turėjo būti pradėta nagrinėti 2017 metų gruodį prie „Iki“ parduotuvės Kaune įvykdytos žmogžudystės byla. Manoma, kad Raimondas Orantas asmeniui peiliu smogė dėl to, kad šis paprašė smulkių pinigų. Bylos nagrinėjimas nepradėtas, nes laisvėje nuosprendžio laukiantis kaltinamasis pats atsidūrė ligoninėje.
Nužudymu Kaune įtariamą vyrą bus prašoma suimti trims mėnesiams
Nužudymu Kaune kaltinamas Raimondas Orantas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Bylos duomenimis, Raimondas Orantas kaltinamas 2017 metų gruodžio 11 dieną apie 20 valandą Kaune, aikštelėje prie prekybos centro „Iki“, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, iš chuliganiškų paskatų nužudė D.R.

Galimas pretekstas – mažareikšmė dingstis: neva supykęs, kad D.R. prašo jo smulkių pinigų, tyčia vieną kartą peiliu dūrė prašytojui į kairę krūtinės pusę, dėl ko įvykio vietoje nukentėjusysis mirė.

Teismo nuosprendžio kaltinamasis laukė laisvėje – suimtas jis buvo tik pirmuosius tris mėnesius po įvykdyto nusikaltimo. Vėliau skirta kita kardomoji priemonė – namų areštas. Vyrui uždrausta artintis prie alkoholiu prekiaujančių įstaigų. Nepratęsti suėmimo nutarta atsižvelgus į kaltinamojo amžių, gyvenamąją vietą, tai, kad jis dirba, neteistas.

Pirmadienį numatytame pirmajame teisiamajame posėdyje R.Orantas nepasirodė, nes serga – gydosi ligoninėje po operacijos.

Byloje pareikšti du civiliniai ieškiniai. Nužudytojo žmona prašo jai ir dviem mažamečiams vaikams priteisti 70 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. Nužudytojo brolis reikalauja 10 tūkst. eurų sumos.

15min primena, kad 39-erių metų vyro kūnas 2017 metų gruodžio 11 dienos vakarą rastas prie parduotuvės Aukštuosiuose Šančiuose. Kitą dieną policija paskelbė sulaikiusi 62-ejų metų įtariamąjį – Raimondą Orantą. Vyras sulaikytas savo namuose, jis nesipriešino, buvo neblaivus.

Tekintoju dirbantis sulaikytasis savo kaltės nepripažino, teigė neprisimenantis daugelio aplinkybių, nes gėrė tiek dieną prieš įvykį, tiek nužudymo rytą, tiek būdamas darbe dieną. Net ryte po nužudymo jis atėjo į darbą.

Pirmadienį posėdyje dalyvavęs bylos prokuroras Andrius Kiuršinas, paklaustas, ar vėliau kaltinamasis ėmė prisiminti nusikaltimo detales, atsakė: „Prisiminė kai ką. Kad, ko gero, jis tai padarė. Su atmintimi kaip ir liko problemų, bet kaip ir kaltę pripažino. Priežasties, kodėl žudė, nenurodė. Kai kurie parodymai prieštarauja bylos aplinkybėms, nėra nuoseklūs. Kaip ir nurodė, kad anksčiau su nukentėjusiuoju buvo konfliktas, iš matymo pažinojo.“

Mirusysis, pasak prokuroro, nebuvo laikomas benamiu, tačiau niekur nedirbo, dienas leisdavo prie parduotuvių, rinkdavo ir priduodavo tarą.

Žmogžudystės įrankis – peilis, nėra rastas.

R.Orantui gresia nuo 7 iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius