-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

Naujųjų metų naktį – lietus ir vėjas, o kitų metų pradžioje – smarkus atšalimas

Naujieji metai – viena iš metų švenčių, kurią žmonės dažnai sutinka viešose miestų erdvėse, t. y. gryname ore. Ar bus tokiam Naujųjų metų sutikimui palankūs šių metų orai?
Šventinis Vilnius
Šventinis Vilnius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos centro duomenimis, artimiausiomis dienomis, iki pat paskutinės metų dienos oro temperatūra po truputį, bet užtikrintai kils ir gruodžio 31 d. bus, ko gera, šilčiausia šios savaitės diena.

Kaip teigė sinoptikė Natalija Nikolajenko, paskutinę šių metų dieną bus šilta, bet gana vėjuota. Tiesa, tokio stipraus vėjo, kaip per Kalėdas, nesulauksime, bet jis bus stipresnis nei vidutinis, o kai kur vėjo gūsiai sieks 15-18 m/s.

Dieną termometro stulpeliai rodys 2-7 laipsnius šilumos. Šilčiausia bus pajūryje, o kitose Lietuvos dalyse vyraus panaši temperatūra – 2-4 laipsniai. Taip pat beveik visoje šalyje numatomi nedideli krituliai – daugiausiai lietus.

Deja, artėjant Naujųjų metų šventei orai dar labiau subjurs. Temperatūra išliks teigiama – 1-6 laipsniai šilumos, tačiau lietus apims jau visą šalies teritoriją. Vakariniuose rajonuose jis gali būti gausesnis, kitose vietose – silpnesnis, bet vis tiek lis. Taigi einantieji švęsti Naujųjų metų sutikimo į miestą turėtų nepamiršti skėčio. Taip pat išliks gana stiprus, gūsingas vėjas.

„Iš esmės bus nemaloni naktis – šlapia, apniukę ir vėjuota. Oras primins labiau nemalonų rudenį nei žiemą ar pavasarį“, – teigė sinoptikė.

Pirmoji kitų metų naktis mažai skirsis nuo buvusios prieš tai. Temperatūra svyruos nuo 0 iki 6 laipsnių šilumos, taip pat prognozuojamas lietus.

Jau kitos savaitės pradžioje į Lietuvą pradės plūsti šaltesnis orai ir prognozuojamas atšalimas, kuris savo piką gali pasiekti ketvirtadienį.

„Gali būti taip šalta, kad žmonės dar prašys mus prognozuoti atšilimą“, – juokavo pašnekovė. Prognozuojama, kad kitos savaitės pabaigoje kai kur naktį gali atšalti net iki 18 laipsnių šalčio, dienomis taip pat vyraus neigiama temperatūra.

Tiesa, šaltis ir vėl ilgai neužsibus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius