Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 30

Orai.lt: paskutinės metų dienos bus šiltos ir lietingos, bet netrukus vėl sulauksime sniego

Šiandien išliksime ciklono įtakoje, jo centrinė dalis suksis šiauriau Lietuvos. Vyraus apniukęs dangus, o pragiedruliai, net ir trumpalaikiai, bus menkai tikėtini. Daugelyje šalies vietų sulauksime praslenkančio lietaus. Jo kiekiai ne visur bus vienodi, o sodriausiai šįkart palis pietrytiniuose rajonuose. Pūs stiprokas vakarinių krypčių vėjas, kurio gūsiai kai kur galės siekti 15–18 m/s. Išsilaikys nemenka šiluma – oras vis dar šils iki 3–7 laipsnių.
Lietingas pirmadienis Vilniuje
Lietingas pirmadienis Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sekmadienio naktį ciklonas nuo Lietuvos tols, bet dangus išliks debesuotas, nedideli pragiedrėjimai galės pasirodyti nebent kai kur šalies vakaruose. Didesnėje Lietuvos dalyje vis dar numatomi krituliai, bet daugiausia jau jie bus nedideli, įsimaišys ir šlapios snaigės. Vakarinių krypčių vėjas gūsingesnis išliks pirmoje nakties pusėje, o vėliau rims. Žemiausia temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Ten kur bus neigiama temperatūra reikės pasisaugoti plikledžio.

Paskutinę šių metų dieną būsime santykinai aukštesnio slėgio lauko įtakoje. Vis tik debesys išliks tankūs. Nedidelių kritulių jau sulauksime ne visoje šalyje, labiausiai jie tikėtini pietinėje ir rytinėje dalyje. Besikeičiančios krypties vėjas jau nebus stiprus. Temperatūra beveik nekils ir įdienojus bus 0–4 laipsnių šiluma.

Naujųjų metų naktį debesuotumas išliks didelis, bet nedidelių kritulių jau sulauksime tik kai kur. Pirmoji nakties dalis bus rami, vėjo beveik nesijaus, tad kai kur matomumas suprastės. Paryčiais vėjas pasisuks iš rytų, pietryčių, stiprės. Daugelyje šalies vietų bus palankios sąlygos formuotis plikledžiui. Oras daug kur šals iki 0–4 laipsnių šalčio, o silpnai teigiama temperatūra išliks tik vietomis.

Pirmadienio dieną mus pasieks naujas ciklonas. Pradedant pietvakariniais rajonais išplis krituliai, daugiausia kris sniegas, kai kur gana intensyvus. Pūs žvarbokas rytinių krypčių vėjas. Aukščiausia temperatūra bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius