-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 12

Orų prognozė: savaitgalį bus jauki šiluma, bet vėliau vėl lis

Savaitgalį Lietuvoje vyraus trumpalaikiai lietūs ir maždaug 20 laipsnių šilumos temperatūra. Panaši bus ir naujos savaitės pradžia, o, anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Editos Gečaitės, antradienis žada būti lietingesnis.
Klaipėdos senamiesčio gamta
Vasara / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Šeštadienis nedaug skirsis nuo pastarųjų dienų. Naktį lietaus bus nedaug ir ne visur, didesnė tikimybė rytinėje šalies pusėje, centriniuose rajonuose. O dieną daug kur vyraus nedidelis lietus, o pietuose jis bus ir smarkesnis, ir su perkūnija“, – apie savaitgalio pradžios orus 15min komentavo sinoptikė Teresė Kaunienė.

Pasak jos, temperatūra naktį bus nuo 7 iki 12 laipsnių šilumos, o dieną sušils iki 17–22 laipsnių šilumos. Vėjas pūs šiaurinių krypčių, 4–9 m/s.

Sekmadienio naktį vietomis palis, didžiausia tikimybė rytiniame pakraštyje, o dieną lietus apims didesnę šalies dalį. Tačiau, kaip sako E.Gečaitė, daugiau kritulių sulauks rytiniai ir pietiniai rajonai, bet kiekiai nebus labai dideli. Temperatūra naktį svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos, dieną bus 18–22 laipsniai šilumos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietus Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietus Vilniuje

Komentuodama, ko turėtų tikėtis besiilsintys Lietuvos pajūryje, sinoptikė teigė, kad šeštadienį prie jūros turėtų trumpai palyti, temperatūra bus apie 18 laipsnių šilumos. Sekmadienį jau lietaus tikimybė mažesnė, tai pajūryje turėtų būti sausa, temperatūra kils iki 19 laipsnių šilumos. Vėjas žada būti ne itin stiprus.

Pirmadienio nakties metu lietaus tikimybė jau mažėja, atvės iki 7–12 laipsnių, o dieną lietus gali pasitaikyti tik pavienėse vietovėse.

„Greičiausiai irgi tik rytiniame pakraštyje. Lietingesnis laukia antradienis, nes iš vakarų artinasi ciklonas. Tai naktį vakarų Lietuvoje, o dieną daugelyje rajonų numatomi lietūs ir jie bus daugiausiai trumpalaikiai“, – dėstė E.Gečaitė.

Pirmadienį oras įšils iki 19-23 laipsnių šilumos. Antradienio nakties temperatūra bus aukštesnė, apie 9–14 laipsnių šilumos, nes dangus bus debesuotas. Dieną, kadangi ji bus lietinga, oro temperatūra sieks apie 17–22 laipsnių šilumos. E.Gečaitė perspėja, kad tą dieną šiek tiek stiprės vėjas, iki 7–12 m/s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius