Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 29

Šilumos rekordus pakeitęs šaltis dings, Vėlinių orai bus saulėti

Pirmadienį šalies gyventojus pasitikęs sniegas ir šlapdriba ilgai neužsibus, o antradienį oro temperatūra pakils 10-čia laipsnių aukščiau. Neįprastai šilti orai išsilaikys ir per Vėlines, sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė.
Šiltas ir gražus ruduo Vilniuje
Ruduo Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sinoptikė paaiškina, kodėl dar mėnesio viduryje fiksuotus šilumos šuolius pakeitė snaigės.

„Keičiasi oro masės. Šiuo metu virš Skandinavijos, Šiaurės Europos įsitvirtinęs gana šaltas oras, kuris prasiskverbė ir į mūsų šalį, o Pietryčių, Vidurio Europoje vyrauja intensyvi šiluma, temperatūra gerokai aukštesnė, siekia 15-20 laipsnių šilumos. Dėl to susidarė tokie dideli temperatūros kontrastai, kurie sukėlė pirmadienį nemažus kritulius, o kadangi šaltas oras buvo įsitvirtinęs virš Lietuvos, tai pasnigo“, – 15min atsakė A.Nagelytė. Sinoptikė priduria, kad šiluma vėl smelksis į Lietuvą, o pirmadienį popiet pietiniai šalies rajonai gali tikėtis lietaus.

Antradienį oro temperatūra dieną bus 10 laipsnių aukštesnė nei pirmadienį. A.Nagelytė sako, kad dienos temperatūra daug kur kils iki 10-14 laipsnių šilumos, šiaurės rytuose bus apie 7-9 laipsnius šilumos.

„Nakties pradžioje dar galima žemesnė temperatūra, truputį palynos, bet toliau į rytą tęsis šiltėjimas, kol jau visiškai įsitvirtins šilto oro masė, atkeliaujanti iš pietų“, – aiškino sinoptikė. Anot jos, žemesnė oro temperatūra naktimis šalnų nesukels, o artėjančiomis dienomis vėl galimi rudens šilumos rekordai.

Kalbėdama apie Vėlinių dienos orus A.Nagelytė sakė, kad jie turėtų būti puikūs, saulėti, kritulių nenumatoma.

„Temperatūra svyruos daug kur apie 13-14 laipsnių šilumos, pietvakarių Lietuvoje gali kilti iki 16 laipsnių šilumos. Galbūt truputį stipriau pūs pietryčių vėjelis, maždaug vidutinio intensyvumo, gūsiai truputį stipresni. Bus gana saulėta, šiek tiek debesų galima tikėtis rytiniuose rajonuose. Retai būna tokie orai per Vėlines“, – pabrėžė A.Nagelytė.

Pirmadienio rytą šalį sujaukė snygis, šlapdriba. Antradienio naktį laikysis apniukę orai, daugelyje rajonų negausiai palis ar tik padulksnos. Rytų, pietryčių vėjas išliks stiprus, gūsiai vietomis sieks 15-18 m/s. Į šalį pradės plūsti šiluma, todėl naktį temperatūra nebekris ir svyruos tarp 1-6 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius