Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 10

Šv. Velykų orų prognozė kinta vos ne kasdien, bet sinoptikai nieko gero nežada

Artėjant šv. Velykoms visi sukruntame rūpintis, kokie bus orai, kadangi šią pavasario šventę norisi praleisti ore. Ankstesnės sinoptikų prognozės, kad šių metų vėlyvos šv. Velykos bus vasariškos, artėjant šventėms apsivertė aukštyn kojomis. Kaip ir beveik kasmet, sinoptikai per Velykas gerų orų nežada.
Verbų sekmadienis
Verbų sekmadienis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šiandien, pirmadienis, yra pirmoji ir paskutinė šios savaitės šilta diena. Jau rytoj orai vės, o per Velykas dėl šalto oro įsiveržimo, deja, numatomi krituliai ne lietaus pavidalu: šlapdriba, sniego ar ledo kruopelėmis. Bent tiek, kad vėjuota nebus. Šeštadienį vėjas visai nestiprus, sekmadienį jis gali būti stipresnis, bet neturėtų kelti nepatogumų.

„Kol kas per šv. Velykas naktį prognozuojama 1–6, 1–4 šilumos, dieną – 4–9, 5–10. Šlapdriba daugiau tikėtina Žemaitijoje, Šiaurės Rytų Lietuvoje, kitur daugiausiai lietus. Deja, kritulių bus. Kita vertus, prognozės keičiasi kasdien. Vokiečių centras penktadienį pateikė prognozę, kad šv. Velykos bus labai šaltos, o mūsų europinis centras – kad šiltos. Dabar jie prognozuoja atvirkščiai. Taigi dar gali būti daug pasikeitimų.

Tačiau pagal dabartines prognozes šv. Velykos bus šaltesnės už vidutinę temperatūros normą, kuri balandžio mėnesį perkopia 5 laipsnius. Kita vertus, tai ne šalčiausios šv. Velykos. Buvo pasitaikę šv. Velykų ir su sniegu. Balandis – vis dar pereinamasis mėnuo, per kurį šaltis grįžta gana dažnai. Kad šv. Velykos bus šiltos – tikimybė labai maža, kad tik nelabai būtų šaltos“, – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius