Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 internete labiausiai nekęsti žmonės 2015-aisiais

Kas gi nemėgsta išlieti įtūžio internete – o šiemet asmenų, kurie tapo visuotiniais pykčio taikiniais socialiniuose tinkluose, tikrai netrūko. Jie keitėsi, tačiau ciklas kaskart buvo tas pats – neigiamos naujienos pasklidimas žiniasklaidoje, peticijos, milžiniška gėdinimo banga internete, o tuomet galų gale... nieko, rašo „Washington Post“.
Internete labiausiai nekęsti žmonės 2015-aisiais
Internete labiausiai nekęsti žmonės 2015-aisiais / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Neapykanta

Internautų įniršiai būna labai aistringi, tačiau greitai pamirštami. „Washington Post“ besibaigiant metams išrinko labiausiai šiemet socialinių tinklų vartotojus siutinusius žmones ir pažvelgė, ką dabar veikia jie ir ar kas nors pasikeitė. Visą 15-uką galite rasti čia

5. Chuckas Johnsonas

charlescjohnson.com nuotr./Chuckas Johnsonas
charlescjohnson.com nuotr./Chuckas Johnsonas

Kas toks: bylinėtis dievinantis ir kontroversiškas 26-erių tinklaraštininkas, kuriantis portalą GotNews.com.

Už ką nekęstas: Jis „Twitter“ tinkle paskelbė nuorodą į lėšų rinkimą tam, kad būtų „pašalintas“ vienas iš „Black Lives Matter“ aktyvistų Deray McKessonas. Dėl tokio grasinimo jo paskyra socialiniame tinkle buvo suspenduota, o GotNews.com nulaužė programišiai. 

Anksčiau jis viešai paskelbė dviejų „New York Times“ reporterių asmeninę informaciją, melagingai apkaltino Niuarko merą, kaltino homoseksualus dėl „Amtrak“ geležinkelio avarijos. Spalio mėnesį pažeisdamas teismo nutartį paviešino slaptus „Planned Parenthood“ vadovų pokalbių įrašus. 

Ką jis dabar veikia: reguliariai rašo į GotNews.com, nepaisant to, kad tebevyksta jo teisinė kova su „Planned Parenthood“ ir Nacionaline abortų federacija. Į „Twitter“ jis negrįžo, tačiau yra aktyvus „Facebook“ tinkle. Pavyzdžiui, neseniai jame musulmonus išvadino laukiniais. Jis taip pat pat renka pinigus savo teisinėms kovoms. Gyvena Kalifornijoje su žmona, augina šunį.

4. Kim Davis

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Davis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Davis

Kas tokia: Rovano valstijos apygardos raštininkė.

Už ką nekęsta: K.Davis atsisakė išduoti santuokos liudijimus tos pačios lyties poroms, aiškindama, kad tai pažeistų jos krikščioniškus įsitikinimus. Ji savo pozicijos laikėsi net tada, kai išduoti liudijimus jai nurodė tiek Kentukio gubernatorius, tiek teismas. Dėl to šešioms dienoms ji buvo atsidūrusi kalėjime. Po to sutarta, kad ji netrukdys savo kolegoms išdavinėti santuokos liudijimų tos pačios lyties asmenų poroms – su sąlyga, kad ant jų nebus jos pavardės. Rugsėjį ji dar labiau suerzino savo kritikus paskelbdama, kad asmeniškai susitiko su popiežiumi Pranciškumi. 

Ką ji dabar veikia: Jos teisinės kovos nesibaigė. K.Davis pakartotinai apskundė teismo nurodymą, kuriuo jai liepiama išduoti santuokos liudijimus tos pačios lyties asmenų poroms. Ir Kentukio valstijos atstovai, ir žmogaus teisių gynėjai yra išreiškę susirūpinimą, kad Rovano apygardos licencijos, kurios yra šiek tiek pakeistos, gali būti nevisiškai teisėtos. K.Davis vis dar mėgaujasi šlove – gruodžio 8 d. ji dalyvavo inauguraciniuose naujojo Kentukio gubernatoriaus renginiuose.

3. Rachel Dolezal

„Scanpix“/AP nuotr./Rachel Dolezal
„Scanpix“/AP nuotr./Rachel Dolezal

Kas tokia: buvusi JAV Nacionalinės spalvotųjų žmonių pažangos asociacijos (NAACP) skyriaus Spokanės mieste prezidentė.

Už ką nekęsta: Ji aiškino esanti afroamerikietė – netgi sakė patyrusi diskriminaciją ir nusikaltimus iš neapykantos – nors iš tiesų yra kilusi iš vokiečių ir čekų šeimos ir yra baltaodė. Tiesa paaiškėjo, kai žurnalistas tai paskelbė liepos mėnesį. Pradėjus gilintis į jos praeitį, paaiškėjo ir daugiau melų: 38-erių moteris aiškino, kad ją tėvai mušdavo, kad jos tėvas iš tikrųjų yra patėvis, kad jos juodaodis įvaikintas brolis Izaiah iš tikrųjų yra jos sūnus. Taip pat panašu, kad ji naudojosi šiais melais, kad gautų vadovaujančius postus.

Ką ji dabar veikia: R.Dolezal neteko savo postų NAACP, Rytų Vašingtono universitete, ji pati sakė praradusi daugelį draugų. Kartu su sūnumi Franklinu ji tebegyvena Spokanėje. „The Guardian“ ji sakė negalinti susirasti darbo, tačiau tvarko plaukus klientėms namuose. R.Dolezal laukiasi vaiko ir vis dar aiškina, kad save laiko juodaode moterimi.

2. Walteris Palmeris

Nuotr. iš „Twitter“/Walteris Palmeris (kairėje) su nužudytu liūtu
Nuotr. iš „Twitter“/Walteris Palmeris (kairėje) su nužudytu liūtu

Kas toks: Minesotos priemiesčio dantų gydytojas ir medžiotojas.

Už ką nekęstas: Pašovė, susekė ir tada užmušė Cecilį – 13 m. Zimbabvės nacionalinio parko liūtą. Skelbiama, kad jis už profesionalaus gido pagalbą sumedžiojant Cecilį sumokėjo 50 tūkst. JAV dolerių. Jis W.Palmeriui padėjo išvilioti liūtą iš nacionalinio parko teritorijos ir jį pašauti su lanku ir strėle. Nors W.Palmeris atsiprašė aiškindamas, kad nežinojo, jog jo medžiojamas liūtas – visame pasaulyje garsus Cecilis, kritikai ragino pradėti medžioklės tyrimą ir pakeisti trofėjinės medžioklės taisykles.

Ką jis dabar veikia: Zimbabvės pareigūnai nusprendė nepateikti kaltinimų W.Palmeriui dėl neteisėtos medžioklės. Rugsėjį jis grįžo į darbą. Tačiau lapkričio mėnesį Minesotos valstijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl kaltinimų, kad jis nuvarė elnią į savo medžioklės teritoriją. Jo reitingas „Yelp“ sistemoje taip pat po Cecilio nužudymo nepakyla aukščiau vienos žvaigždės iš penkių. Jo interneto svetainė vis dar neveikia.

1. Martinas Shkrelis

„Scanpix“/AP nuotr./Martinas Shkrelis
„Scanpix“/AP nuotr./Martinas Shkrelis

Kas toks: 32-ejų vadybininkas ir farmacinės įmonės vadovas.

Už ką nekęstas: Rugsėjo mėnesį jis pakėlė „Daraprim“ – vaistų, kuriuos naudoja AIDS pacientai, – kainą nuo 13 iki 750 JAV dolerių už tabletę. M.Shkrelis dalindamas interviu visiškai to nesigailėjo ir nuolat demonstravo aroganciją. Jis aiškino, kad jo darbas – siekti pelno, ir kad „Daraprim“ kainą reikėjo pakelti dar daugiau.

To negana – jo „Twitter“ profilis trenkia vien arogancija ir pagyromis, jis viešai susikibo su Bernie Sandersu, siekiančiu demokratų nominacijos į prezidentus, nusipirko vienintelį 2 mln. JAV dolerių kainavusį „Wu Tang“ specialaus leidimo albumą.

Ką jis dabar veikia: M.Shkrelis gruodžio 17 d. sulaikytas dėl kaltinimų sukčiavimu. Tą pačią dieną jis paleistas už 5 mln. JAV dolerių užstatą. Nors aiškina esąs nekaltas, jis atsistatydino iš abiejų farmacijos įmonių, kurioms vadovavo. 

Visgi prieš tai, kai FTB jį sulaikė dėl sukčiavimo, jam sekėsi visai neblogai. Viena iš M.Shkrelio įmonių – „KaloBios Pharmaceuticals“ – lapkritį pasiekė dvejų metų aukštybes biržoje. Kai kurie kritikai – įskaitant aktyvistą ir tinklaraštininką Joshą Robbinsą – pradėjo pergalvoti savo išankstines pozicijas M.Shkrelio atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius