-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

77 žmones nužudęs A.Breivikas nori, kad Norvegija būtų pripažinta kalta dėl nežmoniško elgesio

Ultradešiniųjų pažiūrų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko, 2011 metais nužudžiusio Norvegijoje 77 žmones, advokatai penktadienį paprašė, kad valstybė būtų pripažinta kalta dėl „nežmoniško elgesio“, nes jų klientas beveik penkerius metus buvo laikomas griežtoje izoliacijoje.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / „Scanpix“ nuotr.

„Nusikaltimai, kuriais buvo apkaltintas mano klientas, su tuo nesusiję“, – teisininkas Oysteinas Storrvikas sakė teismui per ketvirtą ir paskutinį posėdį dėl 37 metų nuteistojo pateikto ieškinio prieš Norvegijos valstybę.

„Žmogui, kuris yra visų nekenčiamas, įstatymas tampa paskutine galimybe užsitikrinti savo esmines teises“, – pridūrė advokatas, prašydamas teismo neatsižvelgti į „populiarius įsitikinimus“ apie A.B.Breiviką.

Liūdniausiai pagarsėjęs kalinys Norvegijoje šiuo metų atlieka griežčiausią šalies įstatymuose numatytą 21 metų bausmę, kuri gali būti pratęsta, jeigu jis bus laikomas tebekeliančiu pavojų visuomenei.

A.B.Breivikas buvo nuteistas po to, kai nužudė aštuonis žmones, detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie vyriausybinių pastatų komplekso Osle, o vėliau nušovė dar 69 žmones, daugiausiai paauglius, siautėdamas Darbo partijos jaunimo stovykloje Utiojos saloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius