Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06 /15:50

A.Navalnui paskelbus apie tuberkuliozės protrūkį kameroje, jis galimai perkeltas į palatą

Kalinamas Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas buvo perkeltas į kolonijos ligoninės palatą, skelbia laikraštis „Izvestia“. Pats opozicionierius tikino, kad trims toje pačioje kameroje gyvenantiems asmenims įtariama tuberkuliozė.

Pasak laikraščio, A.Navalnas į palatą perkeltas pasiskundęs kosuliu ir pakilusia kūno temperatūra. Jam esą buvo atliktas koronaviruso testas.

Anksčiau opozicionierius pranešė apie galimą tuberkuliozės protrūkį jo kameroje.

„Šiandien jau trečias žmogus iš mano kameros pastaruoju metu hospitalizuotas dėl tuberkuliozės. Kameroje – 15 žmonių, vadinasi, tikimybė susirgti yra 20 proc.“, – rašoma A.Navalno „Instagram“ paskyroje.

A.Navalnas rašė, kad jam nustatyta 38,1 °C temperatūra, stiprus kosulys.

Jis pridūrė tęsiantis bado streiką.

VIDEO: A.Navalnas perkeltas į kolonijos ligoninės palatą – prie kalėjimo sienų protestuoja medikai

„Įstatymas garantuoja teisę pasikviesti savo norimą gydytoją specialistą. Aš to neatsisakau, o kalėjimo gydytojais galima pasitikėti tiek, kiek valstybinėmis televizijomis“, – teigė opozicionierius.

A.Navalnas anksčiau skundėsi kenčiąs stiprius nugaros skausmus, o kojos esą prarado jautrumą. Pasak opozicionieriaus, jam nesuteikta reikalinga medicininė pagalba – skirta tik nuskausminamųjų.

Reikalaudamas, kad jį apžiūrėtų gydytojas, kuriuo jis pasitikti, A.Navalnas paskelbė bado streiką.

Rusijos kalėjimų sistemą tirianti politikos sociologė dr. Olga Zeveleva 15min sakė, kad šalies kalėjimuose tuberkulioze sergantys kaliniai dažnai pasitelkiami siekiant daryti spaudimą kitiems įkalintiesiems.

Opozicionieriaus bendražygiai informacijos apie jo perkėlimą kol kas netvirtino.

A.Navalnas atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę liūdnai pagarsėjusioje Pokrovo pataisos kolonijoje, esančioje už maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

Sausį vos sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po bandymo pernai vasarą jį nunuodyti, opozicionierius buvo suimtas ir netrukus nuteistas už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo ir lėšų pasisavinimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Gydytojų protestas

Praėjusį penktadienį prokremliška žiniasklaida surengė puolimą, siekdama paneigti A.Navalno skundus dėl netinkamo elgesio ir neužtikrinamos medicininės priežiūros.

Dvi prokremliškos žiniasklaidos priemonės savo pranešimuose tvirtino, kad A.Navalnas atrodo „visiškai normaliai“ ir atlieka bausmę „praktiškai pavyzdinėje“ kolonijoje.

Pirmadienį paskelbtoje žinutėje A.Navalnas rašė, kad šiuose pranešimuose „nėra nė žodžio tiesos“.

Anot opozicionieriaus, nuo vasario, kai jis atvyko į koloniją, iš 15-os jo sektoriuje kalinčių nuteistųjų jau trečias kalinys buvo hospitalizuotas dėl tuberkuliozės.

„Stebiuosi, kad čia nėra Ebolos viruso“, – rašė jis ir pridūrė: „Štai tokia mūsų ideali, pavyzdinė kolonija.“

Anksčiau šį mėnesį A.Navalnas, pareigūnų laikomas galinčiu mėginti pabėgti nuteistuoju, pateikė du skundus prieš kolonijos administraciją, tvirtindamas, kad yra žadinamas aštuonis kartus per naktį kalėjimo prižiūrėtojų, raportuojančių, kad jis tebėra savo kameroje.

Nevyriausybinė medicinos darbuotojų sąjunga „Gydytojų aljansas“ pranešė, kad antradienį prie Pokrovo pataisos kolonijos surengs protesto akciją, per kurią bus reikalaujama užtikrinti A.Navalnui tinkamą gydymą.

„Gydytojų aljansui“, kurį Teisingumo ministerija praėjusį mėnesį įtraukė į „užsienio agentų“ sąrašą, vadovauja A. Navalno asmeninė gydytoja Anastasija Vasiljeva.

„Einame ten, kad išgirstume, kas po velnių vyksta toje siaubingoje kolonijoje“, – parašė ji tviteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius