Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, nuo ko mirė Libijos lyderis Muamaras Kadhafi

Buvęs Libijos lyderis Muamaras Kadhafi žuvo nuo kulkų, kai ketvirtadienį buvo sučiuptas Sirto mieste, sekmadienio vakarą nurodė jo palaikų autopsiją atlikęs gydytojas, pridūręs, kad šio tyrimo ataskaita dar nebaigta.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laikinasis premjeras Mahmudas Jibrilas anksčiau sekmadienį paskelbė, kad autopsija parodė, jog M.Kadhafi žuvo patekęs į kryžminę ugnį.

Tačiau gydytojas Othmanas el Zentani, ištyręs M.Kadhafi palaikus, pareiškė: „Mano autopsijos ataskaita dar nebaigta.“

M.Kadhafi žūties aplinkybės tebėra neaiškios, tik tiksliai žinoma, kad jis buvo sučiuptas gyvas, žlugus buvusio lyderio šalininkų pasipriešinimui jo gimtajame mieste Sirte. Naujieji Libijos vadovai tvirtino, kad buvęs diktatorius žuvo patekęs į kryžminę ugnį, o daugelis kitų šaltinių pasakojo apie grupinį susidorojimą.

O.el Zentani sekmadienį sakė negalintis pateikti daugiau detalių, nes turintis „sulaukti žalios šviesos iš savo viršininko“ generalinio prokuroro Abdelazizo al Ahsadi.

Gydytojas pasakojo ištyręs M.Kadhafi ir buvusio gynybos ministro Abu Bakro Yuniso Jabero lavonus šeštadienio vakarą, o M.Kadhafi sūnaus Mutassimo – ankstesnį vakarą.

Šie trys lavonai buvo laikomi daržovių turgaus šaldytuve rytiniame Misratos mieste, o jų apžiūrėti ir nufotografuoti susirinko daugybė žmonių.

O.al Zentani sakė: „Jų žaizdos parodė mums, kiek kulkų į juos pataikė... Turime atsakymus į visus klausimus“. Įskaitant klausimą, ar M.Kadhafi žuvo per susirėmimą, ar jam buvo įvykdyta egzekucija.

„Kalbame apie visų trijų mirtį nuo kulkų“, – pridūrė gydytojas, nepateikdamas daugiau detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius