Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alabamoje įvykdyta mirties bausmė vyrui, 1994 metais nužudžiusiam tris restorano darbuotojus

JAV Alabamos valstijoje įvykdyta mirties bausmė vyrui, kuris 1994 metais nužudė tris žmones per apiplėšimą viename greitojo maisto restorane.
Robertas Melsonas
Robertas Melsonas / „Twitter“ nuotr.

46 metų Robertas Melsonas mirusiu buvo pripažintas ketvirtadienį 22 val. 27 min. vietos (penktadienį 6 val. 27 min. Lietuvos) laiku, nurodė pareigūnai. Tai buvo jau antroji egzekucija, įvykdyta Alabamoje šiemet.

Valstijos prokurorai sakė, kad R.Melsonas ir dar vienas vyras, dirbęs restorane „Popeye's“, apiplėšė šią Gadsdeno mieste, esančiame apie 100 km į šiaurės rytus nuo Birmingamo, įsikūrusią įstaigą. R.Melsonas dar šovė į keturis restorano darbuotojus, buvusius šaldymo kambaryje.

Per apiplėšimą žuvo Nathanielis Bakeris, Tamika Collins ir Darrellas Collier. Bryantas Archeris, likęs gyvas po to incidento, atpažino vieną iš užpuolikų kaip buvusį darbuotoją ir tai padėjo pareigūnams susekti R.Melsoną.

Nužudytosios T.Collins šeima išplatino pranešimą, kuriame pažymėjo, kad trys jauni žmonės neteko savo gyvybių dėl „kelių šimtų dolerių“. Ji taip pat kritikavo R.Melsono vardu paduotus prašymus atidėti egzekuciją motyvuojant, kad valstija mirties bausmę įgyvendina nehumaniškai.

Egzekuciją stebėjo T.Collins motina ir dvi seserys.

„Mirties bausmės jis laukė net 21 metus, remiamas Alabamos valstijos, ir mano, jog neturi jausti nė mažiausio skausmo per egzekuciją. O ką, jo manymu, iškentėjo tie trys žmonės, į kuriuos jis šovė ir paliko šaldytuve?“ – sakoma nužudytos merginos šeimos pranešime.

Kalėjimo sargybinio paklaustas, ar nori tarti paskutinį žodį, R.Melsonas papurtė galvą. Šalia jo priklaupė kalėjimo kapelionas.

Procedūros pradžioje nuteistojo rankos drebėjo, jis sunkiai kvėpavo, o krūtinė greitai kilnojosi, kol suveikė injekcija ir R.Melsono gyvybė užgeso.

Procedūros pradžioje nuteistojo rankos drebėjo, jis sunkiai kvėpavo, o krūtinė greitai kilnojosi, kol suveikė injekcija ir R.Melsono gyvybė užgeso.

Nuteistojo advokatai paskutinę akimirką pateikė virtinę apeliacijų, kad egzekucija būtų atidėta.

Jose buvo skundžiamasi pirmiausia dėl Alabamos naudojamo medikamento midazolamo, nuo kurio mirtininkas turi prarasti sąmonę ir nejausti skausmo prieš tai, kai kiti vaistai turi sukelti mirtį.

Kritikai sako, kad šis medikamentas ne visuomet deramai nuslopina sąmonę, todėl gali sukelti nereikalingas kančias. Visgi jį naudoti pradėjo ir kelios kitos valstijos, nes kitokių medikamentų gauti tapo itin sudėtinga.

JAV Aukščiausiasis Teismas laikinai atidėjo egzekucijos vykdymą, kad išnagrinėtų R.Melsono teisininkų prašymus, tačiau po 21 val. paskelbė, kad mirties bausmė nuteistajam turi būti įvykdyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius