Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Albanijos sostinės mečetėje peiliu ginkluotas vyras sužalojo penkis asmenis

Albanijos sostinėje Tiranoje peiliu ginkluotas vyras pirmadienį užpuolė maldininkus vienoje mečetėje ir sužalojo penkis žmones, pranešė policija.
Ginkluotas vyras užpuolė maldininkus vienoje Tiranos mečetėje ir sužalojo penkis žmones
Ginkluotas vyras užpuolė maldininkus vienoje Tiranos mečetėje ir sužalojo penkis žmones / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad tai yra pirmasis toks incidentas, įvykęs maldos namuose Albanijoje. Šioje šalyje daugiau kaip pusė gyventojų laiko save musulmonais.

Policija informavo, jog sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę, tačiau, kaip pranešama, nė vieno iš jų gyvybei negresia pavojus.

Po maždaug 14 val. 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku įvykusios atakos sulaikytas 34 metų įtariamasis, tačiau jo motyvai kol kas neaiškūs.

„Tikiuosi, kad tai yra ne teroro aktas, o nestabilaus asmens veiksmas“, – vietos žiniasklaidai sakė tos mečetės imamas Ahmedas Kalaja.

Vietos žiniasklaida skelbė, kad užpuolikas peiliu sužalojo netoliese esančios picerijos padavėją, o po to įsiveržė į mečetę, bet policija kol kas nepatvirtino šios informacijos.

Plačiai paplitusi religinė praktika į Albaniją sugrįžo tik praėjusio amžiaus 10-e dešimtmetyje, po to, kai 1967 metais diktatorius Enveras Hoxha paskelbė Albaniją pirmąja pasaulyje ateistine valstybe. Jo valdymo metais, iki režimo žlugimo 1990-aisiais, kunigai ir imamai buvo persekiojami, kalinami ir baudžiami mirties bausme, o šventovės – lyginamos su žeme.

Albanija yra laikoma tarpkonfesinės santarvės pavyzdžiu, kur bendruomenės mini vienos kitų šventes, dažnos santuokos tarp skirtingų religijų atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius