Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksis Cipras paragino sparčiai įgyvendinti Graikijos finansinio gelbėjimo sutartį

Graikija turi sparčiai įgyvendinti su ES sudarytą griežtą finansinio gelbėjimo sutartį, penktadienį pareiškė naujai išrinktas kairiojo sparno ministras pirmininkas Aleksis Cipras.
Aleksis Cipras
Aleksis Cipras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Graikija

„Turime įsipareigojimą greitai įgyvendinti tai, kas buvo sutarta“, – sakė premjeras per savo vyriausybės kabineto inauguracinį posėdį, turėdamas galvoje reformas, kurių imtis šalis įsipareigojo mainais į liepą sudarytą sutartį dėl 86 mlrd. eurų vertės finansinio gelbėjimo plano.

„Suvokiame, kad susitarime esama sunkių punktų, mes žinome, kaip rasti priešnuodį, kur bus pašalinių poveikių“, – pridūrė premjeras A.Cipras.

A.Cipras, kuris dabar yra gerai pažįstamas Briuselio koridoriuose ir Europos sostinėse, yra pažadėjęs kiek įmanoma sušvelninti finansinės pagalbos sąlygas, kad padėtų šalies skurdžiausiems gyventojams atlaikyti griežto taupymo politikos negandas.

Tačiau delsti nebelieka laiko, nes jau spalio mėnesį skolintojai turi nuspręsti, ar Atėnai laikosi lėšų mainais į reformas programos. Nuo to priklausys, ar naujoji vyriausybė gaus naują 3 mlrd. eurų pagalbos išmoką.

A.Cipras, pirmą kartą į valdžią atėjęs sausio mėnesį, žadėjo nutraukti griežto taupymo politiką, bet liepą nuvylė savo šalininkus, iš esmės pakeitęs savo poziciją ir sudaręs sutartį su Graikijos tarptautiniais skolintojais, nors rinkėjai ištarė tvirtą „ne“ per referendumą šiuo klausimu.

Pasak premjero, jo vadovaujama „Syriza“, buvusi priversta priimti finansinio gelbėjimo planą, kad išvengtų chaotiško šalies pasitraukimo iš euro zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius