Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel siūlo lengvinti nusikaltimus įvykdžiusių pabėgėlių deportaciją

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasiūlė palengvinti prieglobsčio šalyje prašančių pabėgėlių, kurie įvykdo nusikaltimus, deportaciją. Toks sprendimas priimtas po Naujųjų metų naktį Kiolno mieste pabėgėlių įvykdytų lytinių nusikaltimų prieš moteris.
Vokietijos Krikščionių demokratų sąjungos suvažiavimas
Vokietijos Krikščionių demokratų sąjungos suvažiavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo bbc.com, išpuolius įvykdė „arabiškos ir šiaurės afrikietiškos“ išvaizdos vyriškiai. Vokietiją pašiurpinę migrantų nusikaltimai užvirė diskusijas apie itin atviros migracijos politikos padarinius.

Be to, kritikos sulaukė ir Vokietijos policija, neužtikrinusi saugumo Naujųjų metų naktį.

Šeštadienio vakarą protesto akciją Kiolne organizuoja ir prieš nestabdomą imigraciją pasisakantis „Pegida“ judėjimas, kurio pavadinimas reiškia „Patriotiški europiečiai prieš Vakarų islamizaciją“.

„Pegida“ atstovė Tatjana Festerling sakė, kad nusikaltimai Naujųjų metų naktį buvo būtent tai, apie ką judėjimo nariai kalbėjo jau anksčiau, įspėję apie didėjančią nusikaltimų riziką.

„Vokietijoje vadinamoji „priėmimo kultūra“ yra tarsi religija. Visi, kas kritikuoja nevaldomą, daugiausiai jaunų musulmonų vyrų, imigraciją, vadinami naciais ir nutildomi“, – tikino T.Festerling.

A.Merkel, kalbėdama savo partijos susitikime Mainco mieste, pasiūlė atimti prieglobsčio suteikimo teisę iš tų prieglobsčio prašytojų, kurie įvykdo nusikaltimus.

„Kuomet įvykdomi nusikaltimai, ir žmonės nusižengia įstatymams, turi būti pasekmės“, – tikino Vokietijos kanclerė.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius