Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos anglikonų bažnyčia atmetė vienalytes santuokas

Anglijos bažnyčia po dvejus metus trukusių diskusijų galiausiai pripažino, kad santuoka yra sąjunga tik tarp vyro ir moters, taip atmesdama tos pačios lyties santuokas. Tuo pačiu metu vyskupai pripažino, kad bažnyčia turėtų pasisakyti prieš homofobiją, rašo britų dienraštis „The Guardian“.
Bažnyčios vitražas
Bažnyčios vitražas / „Scanpix“ nuotr.

Po intensyvių diskusijų su dvasininkais ir tikinčiaisiais, Anglijos anglikonų Bažnyčia parengė ataskaitą, kurioje aiškiai nurodyta, kad santuoka yra „reguliari ir viso gyvenimo, vieno vyro ir vienos moters sąjunga“.

Noridžo vyskupas Grahamas Jamesas paaiškino, kad anglikonų bažnyčia neturėtų „pritaikyti savo mokymą prie laiko tendencijų“. Bažnyčios taisyklės, sakė jis, duoda „maksimalią laisvę“ tos pačios lyties santykių šalininkams, tai yra jų dalyvavimo Bažnyčios gyvenime klausimus spręstų kunigas kiekvienoje konkrečioje situacijoje.

Ekspertai pažymi, kad Bažnyčios sprendimas sulauks griežtos kritikos iš LGBT bendruomenės, kuri norėjo, kad Anglijos Bažnyčia bent jau formaliai sutiktų „palaiminti“ tos pačios lyties asmenų sąjungas. Nepaisant to, anglikonų vyskupai atsisakė „palaiminimų“, kuris, jų nuomone automatiškai reikštų tos pačios lyties asmenų santuokos patvirtinimo galimybę.

Vertėtų pažymėti, kad praėjusių metų rudenį Kanadoje pirmą kartą Anglikonų Bažnyčios istorijoje buvo įšventintas į vyskupus atvirai homoseksualus 45-metų Canonas Robertsonas, kuris kartu su savo partneriu Mohanu augina du vaikus, ir vadovauja trečiajai pagal dydį šalyje, Toronto vyskupijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius