-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglikonų bažnyčia ir toliau draus tos pačios lyties asmenų santuokas

Anglikonų bažnyčia trečiadienį paskelbė, kad po penkerius metus trukusių vidinių diskusijų nekeis savo taisyklių ir neleis kunigams tuokti tos pačios lyties asmenų porų.
Londone – pirmojo miesto „Pride“ parado 50-osios metinės
Londone „Pride“ paradas / Scanpix nuotr.

„Pagal šiuos pasiūlymus tos pačios lyties poros vis tiek negalės susituokti Anglikonų Bažnyčios bažnyčioje“, – sakoma pareiškime.

Vietoj to jie gali „ateiti į bažnyčią padėkoti už savo civilinę santuoką ar civilinę partnerystę ir gauti Dievo palaiminimą“.

Vyskupai antradienį susitiko baigti rengti rekomendacijas, kuriomis bus patvirtintas Bažnyčios mokymas, kad šventoji santuoka egzistuoja tarp vieno vyro ir vienos moters visam gyvenimui.

Dėl šio klausimo nebus balsuojama Generaliniame sinode, Bažnyčios įstatymų leidžiamajame organe, kuris kito mėnesio pradžioje susirinks Londone.

Tačiau bažnyčia pareiškė, kad atsiprašys LGBTQ žmonių už „atmetimą, atskirtį ir priešiškumą“, su kuriais jie susidūrė bažnyčiose.

Jorko arkivyskupas Stephenas Cottrellas teigė, kad „tiek asmeniškai, tiek savo kolegų vyskupų vardu norėčiau išreikšti gilų liūdesį ir sielvartą dėl to, kaip Bažnyčia elgėsi su LGBTQI+ žmonėmis ir tais, kuriuos jie myli“.

„Labai apgailestaujame ir mums gėda, todėl norime pasinaudoti šia proga ir pradėti iš naujo, vadovaudamiesi atgailos dvasia, kurios mus moko mūsų tikėjimas“, – pridūrė jis.

2017 metais Bažnyčia pradėjo konsultacijas „Gyvenimas meilėje ir tikėjime“, o jų išvados bus paskelbtos prieš vasarį vyksiantį sinodą.

Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby sakė, kad konsultacijos atspindėjo „Anglikonų Bažnyčios nuomonių įvairovę lytiškumo, santykių ir santuokos klausimais“.

„Neturiu iliuzijų, kad tai, ką šiandien siūlome, vieniems atrodys per daug, o kitiems – nepakankamai, tačiau tikiuosi, kad tai, dėl ko susitarėme, bus priimta dosniai, siekiant bendrojo gėrio“, – sakė jis.

Oksfordo vyskupas Stevenas Croftas pernai tapo aukščiausio rango dvasininku, viešai paraginusiu keisti Bažnyčios mokymą, o tai rodo, kad šis klausimas vis dar bus ginčų šaltinis.

Škotijos Bažnyčia leidžia tos pačios lyties asmenų santuokas, o Velso anglikonų Bažnyčia suteikė homoseksualioms poroms legalią palaiminimo paslaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius