Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie V.Putino siūlymą dalintis Ukrainą kalbėjęs R.Sikorskis verčiamas iš Seimo vadovo kėdės

Radoslavas Sikorskis gali netekti Lenkijos Seimo pirmininko posto, rašo Tvn24.pl. Interpeliaciją jam skelbia opozicinė „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partija, balsavimas turėtų įvykti dar šią savaitę per Seimo sesiją, kuri prasideda trečiadienį.
Radoslawas Sikorskis
Radoslawas Sikorskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interpeliacijos R.Sikorskis sulaukė dėl savo skandalingojo interviu leidiniui „Politico“, kuriame teigė, kad 2008 metais tuomečio Lenkijos premjero Donaldo Tusko vizito Maskvoje metu Vladimiras Putinas jam siūlė kartu pasidalinti Ukrainą.

Šie žodžiai sukėlė didžiulę audrą, R.Sikorskis wyborcza.pl teisinosi pats pokalbyje nedalyvavęs, jam tebuvo perpasakota. Dar vėliau paaiškėjo, kad tais metais D.Tuskas ir V.Putinas asmeniškai susitikę iš viso nebuvo.

PiS frakcijos vadovas Seime Mariuszas Blaszczakas aiškina, kad R.Sikorskis nėra kompetentingas vadovauti aukščiausioms šalies institucijoms. PiS vadovas Jaroslawas Kaczynskis pareiškė, kad „Lenkijos visuomeniniame gyvenime tokių aukštų pareigų, jokių pareigų, negali užimti visiškai neatsakingi asmenys“.

R.Sikorskis ne vienerius metus buvo Lenkijos užsienio reikalų ministru, iš šio posto pasitraukė tuomet, kai buvęs premjeras D.Tuskas išvyko dirbti į Briuselį, o jį pakeitė Ewa Kopacz. Būtent vietoj jos į Seimo pirmininko pareigas ir atėjo R.Sikorskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius