Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: į Ukrainos parlamentą gali patekti septynios partijos

Per pirmalaikius Ukrainos parlamento rinkimus į Aukščiausiąją Radą pateks penkios partijos, be to, atsižvelgiant į paklaidą, balsų slenkstį gali įveikti dar dvi politinės jėgos, rodo apklausa.
Ukrainoje vyks parlamento rinkimai
Ukrainoje vyks parlamento rinkimai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Ukraina

Liepos 13–17 dienomis sociologinių tyrimų grupės „Reiting“ atliktos apklausos duomenimis, populiariausia tarp rinkėjų yra partija „Liaudies tarnas“, kurią buvo pasiryžę paremti 49,5 proc. respondentų, apsisprendusių ir ketinančių balsuoti.

Kalbant apie visus apklaustuosius, paramą šiai prezidento Volodymyro Zelenskio įkurtai partijai išreiškė 38,2 proc. žmonių.

„Scanpix“/AP nuotr./Volodymyras Zelenskis partijos „Tautos tarnas“ suvažiavime
„Scanpix“/AP nuotr./Volodymyras Zelenskis partijos „Tautos tarnas“ suvažiavime

5 proc. slenkstį taip pat turi peržengti promaskvietiškas aljansas „Opozicijos platforma – Už gyvybę“, kuriam paramą pareiškė 10,5 proc. apsisprendusių ir 7,9 proc. visų apklaustų ukrainiečių, buvusio prezidento Petro Porošenkos partija „Europietiškas solidarumas“ (atitinkamai 7,7 proc. ir 5,7 proc.), buvusios premjerės Julijos Tymošenko „Tėvynė“ (6,9 proc. ir 5,1 proc.), naujai įsteigta partija „Holos“ („Balsas“, 5,9 proc. ir 4,6 procento).

Atsižvelgiant į paklaidą taip pat nurodoma, kad į parlamentą gali patekti buvusio Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovo Ihorio Smeško vadovaujama konservatyvi proeuropietiška partija „Jėga ir garbė“, kurią palaiko 3,8 proc. apsisprendusių ir 2,9 proc. visų respondentų, ir centro kairysis prorusiškas „Opozicinis blokas“, kurį remia atitinkamai 3,1 proc. ir 2,4 proc. respondentų.

Kitų politinių jėgų populiarumas buvo mažesnis nei 3 procentai.

Apklausoje dalyvavo 2,5 tūkst. Ukrainos piliečių nuo 18 metų amžiaus. Apklaustųjų grupė atspindi visuomenės amžių, lyčių santykį, regionus ir gyventojų tipus. Paklaida – ne daugiau kaip 2 procentai.

Aukščiausiosios Rados rinkimai turėjo vykti spalį, bet V.Zelenskis inicijavo pirmalaikį balsavimą liepos 21-ąją, tikėdamasis sutvirtinti savo valdžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius