Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplink britų oro uostus išplečiamos zonos, kur draudžiama leisti bepilotes skraidykles

Aplink Didžiosios Britanijos oro uostus artimiausiu metu iki 5 km spindulio bus išplėstos zonos, kur draudžiama leisti bepilotes skraidykles, siekiant ateityje išvengti panašių į gruodį įvykusių sutrikimų, kai Gatviko oro uoste buvo atidėta daug skrydžių, trečiadienį informavo pareigūnai.
Uždarytas Gatviko oro uostas
Uždarytas Gatviko oro uostas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Anot Transporto departamento, kovo 13 dieną ši zona bus išplėsta iki 5 km spindulio aplink oro uostus. Dabar draudžiama dronus skraidinti 1 km spinduliu aplink oro uostus.

Pareigūnai taip pat ruošia naujus teisės aktus, kurie suteiks policijai daugiau įgaliojimų stabdyti ir apieškoti asmenis, įtariamus piktavališkai naudojant šiuos aparatus.

Pasak transporto sekretoriaus Chriso Graylingo, žmonės, leidžiantys šalia oro uostų bepilotes skraidykles, „elgiasi ne tik neatsakingai, bet ir nusikalstamai ir gali būti baudžiami laisvės atėmimu“.

Prieš Kalėdas laiku negalėjo išskristi daugiau kaip 100 tūkst. keleivių, prie Britanijos antro pagal judrumą Gatviko oro uosto pastebėjus kelis neatpažintus dronus.

JK aviacijos tarnybų duomenimis, pernai buvo pranešta apie 125 atvejus, kai orlaiviai vos nesusidūrė su tokiais aparatais; 2017 metais buvo užfiksuoti 93 tokie incidentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius