Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 09 /10:38

Apsišaukėliškos Donecko ir Luhansko respublikos užsimanė išskirtinio statuso Ukrainos teritorijoje

Apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų atstovai pareiškė, kad kontaktinių grupių susitikime reikalaus Ukrainos konstitucijos pakeitimo ir naujo statuso, kuris pripažintų jų išskirtinumą tačiau ir priklausomybę Ukrainai, skelbia newsru.com.
Girtas Aleksandras Zacharčenka stebėjo karinį paradą Donecke
Girtas Aleksandras Zacharčenka stebėjo karinį paradą Donecke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apie atitinkamus papildymus mes pranešame, kai bus svarstomi politiniai klausimai artimiausiame kontaktinės grupės susitikime“, – skelbė DNR ir LNR atstovai Denisas Pušilinas ir Vladislavas Deinas.

Skelbiama, kad pasiūlyme bus įtvirtintas specialus Donecko ir Luhansko regionų statusas, o Ukraina jų atstatymo darbams turėtų skirti milžiniškas lėšas.

Be to, susitarime būtų įtrauktas punktas, kuriuo šioms respublikoms iki artimiausių rinkimų vadovautų dabartiniai lyderiai Aleksandras Zacharčenka ir Igoris Plotnickis.

Rusija nori federalizmo Ukrainai, nes dvi nestabilios sritys leistų Vladimirui Putinui dominuoti Ukrainoje ir neleisti jai integruotis į Vakarus.

Laisvosios Europos radijo žurnalistas Brianas Whitmore'as prieš kelias savaites savo laidoje „The Power Vertical“ teigė, kad apie Ukrainos federalizaciją vis garsiau prabils ne tik separatistai, bet ir Kremlius. 

„Rusija nori federalizmo Ukrainai, nes dvi nestabilios sritys leistų Vladimirui Putinui dominuoti Ukrainoje ir neleisti jai integruotis į Vakarus“, – teigė jis.

Pastarąjį kartą apie panašius Ukrainos konstitucijos pakeitimus šių respublikų vadovai kalbėjo gegužės mėnesio viduryje. Tuo metu buvo reikalaujama užtikrinti ir tai, kad Ukraina nesies savo ateities su NATO organizacija.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://english.share.rferl.org/flashembed.aspx?t=vid&id=27037521&w=580&h=363&skin=embeded

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius