-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Jungtinėje Karalystėje buvo apnuodytas ir dar vienas Kremliaus priešas?

Jungtinės Karalystės policija keli mėnesiai prieš buvusio Rusijos karinės žvalgybos pulkininko Sergejaus Skripalio apnuodijimą Selsburio mieste tyrė incidentą, kai savo namuose Saryje staiga susmuko dar vienas Kremliaus priešininkas – buvęs rusų oligarcho Boriso Berezovskio žentas Jegoras Šupė, skelbia „Daily Mail“.
Jegoras Šupė
Jegoras Šupė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

46-erių J.Šupė susmuko savo namuose, o netrukus imta kalbėti, kad jis galėjo būti apnuodytas. Policija jau buvo pradėjusi tyrimą, tačiau netrukus pareigūnai nusprendė, kad incidento priežastys buvo „medicininės“.

J.Šupės gyvybei pavojus esą buvo iškilęs maždaug prieš tris mėnesius, o dabar Jungtinėje Karalystėje nervus paralyžiuojančia medžiaga buvo apnuodytas buvęs Rusijos dvigubas agentas S.Skripalis ir jo dukra Julija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis prekybos centre Selsburyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis prekybos centre Selsburyje

Abiejų jų būklė iki šiol kritinė, bet stabili. Nuo mirtinos medžiagos nukentėjo ir padėti ant suoliuko Selsburyje susmukusiems Skripaliams atskubėjęs policininkas Nickas Bailey, tačiau jis sąmoningas ir bendrauja su savo šeima.

5 mln. svarų sterlingų vertės namą, kuriame gyveno J.Šupė, iškratė kelios dešimtys pareigūnų. Tačiau nieko, regis, rasta nebuvo. Vyras buvo paleistas iš ligoninės, o tyrimas – nutrauktas.

Vienas J.Šupės giminaitis, žurnalisto paklaustas apie galimą apnuodijimą, palinksėjo galva ir pridūrė: „Aišku, jis nenori, kad apie jį būtų daug kalbama ir žinoma.“

Tiesa, J.Šupės kaimynas dabar pareiškė, kad po išpuolio prieš S.Skripalį, buvusį Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU pulkininką, kuris buvo nuteistas ir įkalintas už bendradarbiavimą su britais, jis neabejoja, jog į J.Šupės gyvybę irgi taikėsi žudikas ar žudikai.

„Tada keli mūsų manė, kad bandyta jį (J.Šupę – red.) nužudyti. Dabar, po įvykio Selsburyje, įtarimai tik sustiprėjo“, – kalbėjo kaimynas.

Vienas teritorijoje, kur gyvena J.Šupė, budintis apsaugininkas „The Sun“ teigė: „Dabar jam viskas gerai, bet rusai po to, kas atsitiko Selsburyje, labai išsigandę.“

Be to, vienas J.Šupės giminaitis, žurnalisto paklaustas apie galimą apnuodijimą, palinksėjo galva ir pridūrė: „Aišku, jis nenori, kad apie jį būtų daug kalbama ir žinoma.“

Šių metų rugpjūtį Rusija nieko nepešė, bandydama susigrąžinti J.Šupę į šalį. Čia vyro laukia kaltinimai nužudymu – esą jis užsakė nekilnojamojo turto magnato Aleksandro Minejevo žmogžudystę.

A.Minejevą automatais ginkluoti vyrai Maskvoje užpuolė 2014-aisiais – į turtuolį, kuris buvo padavęs į teismą J.Šupę, buvo šauta 22 kartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Berezovskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Berezovskis

Jungtinė Karalystė vis dėlto atsisakė išduoti J.Šupę, kuris 2013 metų kovą tinkle „Facebook“ pirmasis pranešė apie savo uošvio – mirtino Vladimiro Putino priešo B.Berezovskio – mirtį, Rusijai.

J.Šupės advokatai tvirtino, kad jo išdavimas Rusijai reikštų „Kremliaus pergalę viešųjų ryšių prasme“. Esą Maskva panoro atsikratyti artimo B.Berezovskio patikėtinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius