Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Vatikanas iš tiesų yra kitas teroristų taikinys?

Romos padalinio, priklausančio Italijos policijos pajėgų antiteroristinei komandai, vadovas Diego Parentsas pirmadienį pareiškė, kad nėra įrodymų, kurie patvirtintų, jog Vatikanas galėtų tapti kitu teroristų taikiniu, – rašo portalas thelocal.it.
Šv. Petro aikštė Vatikane
Šv. Petro aikštė Vatikane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį, kai Paryžiuje pasaulio lyderiai susirinko surengtoje istorinėje demonstracijoje, Izraelio valstybinė televizija pranešė, kad JAV žvalgyba turi duomenų, jog Vatikanas gali būti kitas teroristų taikinys.

Buvo pranešama, kad, nors „nėra patvirtinimo dėl grėsmės Vatikanui, pavojaus lygis yra maksimalus“.

Tuo metu Italijos vidaus reikalų ministras Angelino Alfanio taip pat pirmadienį teigė, kad nebuvo gauta tai patvirtinančių įrodymų. Vis dėlto jis pažymėjo, kad Vatikanui gresia didelis pavojus, ypač turint minty „nuolatines grėsmes, kylančias iš radikaliosios „Islamo valstybės“ (ISIS) kovotojų“.

Roma taip pat buvo įvardyta kaip galimas teroristų taikinys. Prieš kelis mėnesius JAV Nacionalinio saugumo agentūros specialistams pavyko perimti užšifruotą „Islamo valstybės“ lyderių susirašinėjimą. Iš jo gauti duomenys rodo, kad į Europą apsimetę pabėgėliais pateko keturios teroristinės grupuotės. 

Įvykiai Paryžiuje turėjo tapti signalu rengti išpuolius ir kituose Europos miestuose. Iš susirašinėjimų matyti, kad kalbama apie Romą.

Skelbiama, kad sustiprintas saugumas Romos žydų kvartale ir žydų mokyklose. Taip pat saugumas buvo sustiprintas kitose „jautriose Romos vietose“, kuriose galėtų būti vykdomi išpuoliai, tarp jų – ambasados, monumentai, maldos namai, žiniasklaidos priemonių biurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius