Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina prašo Rusijos suimti Irano eksministrą, siejamą su 1994 metų sprogdinimu

Argentina paprašė Rusijos suimti ir perduoti jai buvusį Irano užsienio reikalų ministrą Ali Akbarą Velayati, siejamą su žydų bendruomenės centro susprogdinimu Buenos Airėse 1994 metais, pranešė Argentinos užsienio reikalų ministerija.
Ali Akbaras Velayati
Ali Akbaras Velayati / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijoje viešintis A.A.Velayati, Irano aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei patarėjas užsienio politikos klausimais, penktadienį turi išvykti į Kiniją, todėl analogiškas prašymas buvo perduotas Kinijos pareigūnams.

Argentina dar negavo Rusijos atsakymo į šį prašymą. Prašymas buvo pateiktas pagal „tarp šalių sudarytą sutartį dėl ekstradicijos“, sakoma ministerijos pareiškime.

A A.Velayati buvo Irano užsienio reikalų ministras, kai 1994 metų liepos 18 dieną per sprogimą Argentinos žydų savitarpio asociacijos (AMIA) centre Buenos Airėse žuvo 85 žmonės ir dar 300 buvo sužeisti.

Jis kaltinimas „nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis, kadangi šis nusikaltimas buvo paskatintas rasinės ar religinės neapykantos ir sukėlė didžiulį pavojų aplinkiniams“, sakoma už bylą atsakingo teisėjo pareikšime.

Dėl išpuolio Buenos Airių žydų bendruomenės centre kaltinama Libano šiitų kovotojų grupuotė „Hizbollah“. Manoma, kad šį sprogdinimą jį surengė Irano nurodymu.

Sprogdinimas AMIA centre yra daugiausiai žmonių aukų pareikalavusi teroristinė ataka per Argentinos istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius