Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Armėnijos protestų lyderis: pirmalaikiai parlamento rinkimai gali įvykti per 2 mėnesius

Armėnijos opozicijos protestų lyderis Nikolas Pašinianas pareiškė, jog pirmalaikiai parlamento rinkimai gali būti surengti per du mėnesius po naujo premjero rinkimų gegužės 1-ąją.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Pirmalaikiai parlamento rinkimai gali įvykti per artimiausius du mėnesius. Esu pasirengęs tai aptarti su kitomis politinėmis jėgomis. Kai kurioms jų reiškia susirūpinimą, kad toks trumpas laikotarpis gali lemti ne vienodas sąlygas visiems. Tai mes aptarsime“, – žurnalistams sekmadienį sakė N.Pašinianas.

„Trys parlamento frakcijos jau pareiškė, jog per premjero rinkimus balsuos už tautos kandidatą. Respublikonų partija nusprendė savo kandidato neiškelti, o tai reiškia, kad dalis jos atstovų taip pat gali balsuoti už tautos kandidatą“, – pridūrė jis.

Kol kas savo kandidatą į premjerus – N.Pašinianą – pasiūlė tik liberalusis opozicinis Išeities aljansas (YELQ).

Jerevane ir kituose didžiuosiuose Armėnijos miestuose balandžio 13-ąją prasidėjo didžiuliai mitingai ir protesto akcijos prieš eksprezidento Seržo Sargsiano paskyrimą premjeru. Opozicijai priklausantis parlamentaras N.Pašinianas tapo šio protestų judėjimo lyderiu.

Balandžio 23-ąją S.Sargsianui atsistatydinus, o laikinuoju vyriausybės vadovu tapus valdančiosios Respublikonų partijos atstovui Karenui Karapetianui, opozicija protestus tęsia, reikalaudama, kad nuo valdžios būtų nušalinti visi Respublikonų partijos atstovai.

Naujo ministro pirmininko rinkimai planuojami antradienį numatytame specialiajame Armėnijos Nacionalinės Asamblėjos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius