-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briuselio oro uosto darbuotojas A.Youla iškart po sprogimo ėmė gelbėti žmones

Per teroristų išpuolius Briuselyje žuvo dešimtys žmonių. Belgijos pareigūnai šią tragediją vadina baisiausia nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Tai istorija, kurioje, pažiūrėjus iš pirmo žvilgsnio, nėra didyrių. Tačiau tai netiesa.
Alphonse'as Youla
Alphonse'as Youla / „Scanpix“/AP nuotr.

Po Islamo valstybės surengto sprogimo Briuselio oro uoste, dauguma čia buvusių žmonių puolė į paniką, kilo chaosas.

O vienas oro uosto darbuotojas nė nesvarstydamas puolė gelbėti žmones ir stengėsi užtikrinti jų saugumą, skelbia washingtonpost.com.

Neaišku, keliems sužeistiems oro uoste dirbantis Alphonse'as Youla padėjo. Kai kurių pranešimų duomenimis – septyniems. Jis pats po įvykio minėjo, kad bent keturiems.

Jis pasakojo, kad antradienio ryte iš pradžių išgirdo arabiškus šūksnius. Vėliau – didžiulį sprogimą, po kurio kilo didžiulis chaosas.

„Išgelbėjau su senyvus žmones, kurie buvo prie manęs, – „The Daily Mail“ pasakojo jis. – Nuvedžiau juos į liftą, bet jie nenorėjo paleisti mano rankos... Bet aš negalėjau jų vestis kartu – buvo per daug žmonių, kuriems reikėjo pagalbos.“

Iškart po sprogimo A.Youla pamatė ant žemės gulinčią nejudančią moterį. „Buvo per daug kraujo. Šalia, netoli eskalatoriaus, gulėjo ir antra moteris. Nuėjau prie jos ir užveržiau jai kojas, kad bent kiek sustabdyčiau kraujo tekėjimą“, – pasakojo jis, kai išėjo iš oro uosto. Tik bekalbėdamas su žurnalistais jis pastebėjo savo kruvinas rankas ir drabužius – viskas buvo sutepta krauju, kuris buvo ne jo.

„Išgelbėjau su policininkus, kurių kojos buvo visiškai suknežintos, – prisiminė A.Youla. – Buvo ir dvi moterys – jos sėdėjo prie stalo. Jos neteko kojų.“

Tragedijos liudininkai sako, kad A.Youla sprogimo metu buvo bagažo skyriuje ir pakavo lagaminus. 

„Scanpix“/AP nuotr./Alphonse'as Youla
„Scanpix“/AP nuotr./Alphonse'as Youla

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius