-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audros griauna Sirijos pabėgėlių stovyklas Libane

Stiprios liūtys ir snygis sugriovė kelias nelegalias Sirijos pabėgėlių gyvenvietes Libane, todėl tūkstančiams žmonių prireikė skubios pagalbos, antradienį pranešė humanitarinės pagalbos darbuotojai.
Per snygį nuniokota nelegali pabėgėlių stovykla Bekos slėnyje
Per snygį nuniokota nelegali pabėgėlių stovykla Bekos slėnyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarp labiausiai nukentėjusiųjų yra pabėgėliai, gyvenantys Arsale – Libano šiauriniame kalnuotame pasienio rajone, kur dėl iškritusio didžiulio sniego kiekio sugriuvo atvykėlių lūšnos.

„Pažiūrėkite į šį orą. Mes atskirti nuo visko. Palapinės sugriuvo; mes prašome Dievo pagalbos“, – naujienų agentūrai AFP sakė viena iš pabėgėlių, baltoms snaigėms krentant ant juodo moters galvos apdangalo.

Libane yra maždaug 1,5 mln. pabėgėlių iš Sirijos. Dauguma jų gyvena nelegaliose stovyklose, kuriose dažniausiai nėra komunalinių tinklų.

„Audra prasidėjo vakar. Iškrito daugiau nei metras sniego, – pasakojo kitas pabėgėlis. – Čia nėra maisto, nėra duonos, kelias uždarytas nuo vakar.“

Snygis šiose vietovėse nėra neįprastas reiškinys, tačiau pastarosiomis dienomis Libane užsitęsė žiemiškų orų banga ir praūžė audra „Norma“.

Visoje šalyje buvo uždarytos mokyklos, potvyniai užliejo kelius, trikdė eismą visame Beirute, o jo didesnes požemines perėjas taip pat užliejo vanduo.

Libane yra maždaug 1,5 mln. pabėgėlių iš Sirijos. Dauguma jų gyvena nelegaliose stovyklose, kuriose dažniausiai nėra komunalinių tinklų.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR) pranešė, kad ėmėsi skubių priemonių padėti sunkioje padėtyje atsidūrusioms šeimoms ir kenčiantiems nuo šalčio.

„Visame Libane yra mažiausiai 66 nuo potvynių nukentėjusios nelegalios gyvenvietės. 15 iš jų yra visiškai apsemtos arba sugriuvusios“, – sakė UNHC atstovė Lisa Abou Khaled.

„Iki šiol šiaurėje ir rytiniame Bekos regione perkelta maždaug 300 žmonių“, – pranešė ji naujienų agentūrai AFP.

Pasak UNHCR atstovės, JT agentūra ir jos partneriai dalina būtiniausius reikmenis, tokius kaip naujos palapinės, užklotai, čiužiniai ir įranga vandeniui išsiurbti.

„UNHCR ir partnerių paskaičiavimais, maždaug 850 nelegalių gyvenviečių, kuriose gyvena 50 tūkst. pabėgėlių, kyla potvynių pavojus“, – pridūrė L.Abu Khaled.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius