-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aung San Suu Kyi vėl pasirodė teisme, praleidusi vieną posėdį dėl sveikatos problemų

Mianmaro nušalinta civilinė lyderė Aung San Suu Kyi penktadienį vėl pasirodė chuntos teisme, praleidusi ankstesnį posėdį dėl prastos savijautos, pranešė apie bylą informuotas šaltinis.
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

76 metų Aung San Suu Kyi yra sulaikyta nuo pernai vasario 1-ąją įvykdyto perversmo, šalyje išprovokavusio didžiulio masto protestus ir kruviną susidorojimą su kitaminčiais, per kuriuos žuvo beveik 1 500 civilių gyventojų, rodo vienos vietos stebėjimo grupės duomenys.

Nobelio taikos premijos laureatei, kuri laikoma atkirsta nuo pasaulio ir gali tik trumpai susitikti su savo teisininkais, pareikšta virtinė kaltinimų. Jei bus pripažinta kalta dėl visų jų, Aung San Suu Kyi gali būti skirta daugiau nei 150 metų laisvės atėmimo bausmė.

Aung San Suu Kyi praleido ketvirtadienio posėdį, kuriame buvo nagrinėjama jai iškelta byla valstybės paslapčių įstatymo pažeidimo, nes „jautė svaigulį“, sakė informuotas šaltinis.

Kartu su Aung San Suu Kyi teisiamas sulaikytas australų profesorius Seanas Turnellas.

Penktadienį nušalinta civilinė lyderė atvyko į teismo posėdį, kuriame buvo nagrinėjama viena iš jai iškeltų bylų dėl korupcijos. Šaltinis nurodė, kad ši byla susijusi su sraigtasparnio nuoma.

„Dabar ji jaučiasi gerai“, – sakė šaltinis.

Pernai rugsėjį Aung San Suu Kyi praleido teismo posėdį dėl ligos, o spalį jos advokatas pareiškė, kad dažni teismo posėdžiai pakenkė nušalintos lyderės sveikatai.

Žurnalistams neleidžiama dalyvauti teismo posėdžiuose sostinėje Neipide, o Aung San Suu Kyi advokatams nurodyta nebendrauti su žiniasklaida.

Ketvirtadienį chunta paskelbė pareiškusi Aung San Suu Kyi jau vienuoliktą kaltinimą dėl korupcijos – už tai, kad ji tariamai priėmė 550 tūkst. JAV dolerių auką, skirtą jos motinos vardu pavadintam labdaros fondui.

Nušalintai civilinei lyderei jau anksčiau buvo skirti šešeri metai kalėjimo už neteisėtą radijo stotelių importą ir disponavimą jomis, kurstymą protestuoti prieš kariuomenę ir COVID-19 taisyklių pažeidimą. Visgi ji toliau bus laikoma namų arešto sąlygomis, kol baigsis visų bylų teisminis nagrinėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius