-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijoje nuteistas svetainę įkūręs vienas neonacių lyderių

Austrijos neonacis Gottfriedas Küsselis ir dar du jo bendrai penktadienį išgirdo teismo nuosprendį. Vienos apygardos teismas už pakartotinį neonacių ideologijos propagavimą G.Küsseliui skyrė devynerius metus kalėjimo, skelbia Austrijos naujienų portalas „Krone“.
Europoje vykęs protestas prieš neonacius.
Europoje vykęs protestas prieš neonacius. / AFP/Scanpix nuotr.

Vyro bendrai kalės trumpiau, vienas septynerius, kitas ketverius su puse metų. Skelbiama, kad sprendimai dar neįsigaliojo, nes gynėjai nusprendė teikti apeliacinį skundą. 

G.Küsselis pripažintas kaltu, mat inicijavo neonacistinės svetainės ir forumo veiklą. Tiesa, pripažinta, kad vyras pats portalo neadministravo. Dėl to kaltė nugulė ant Felixo B. pečių. Jis buvo svetainės administratorius ir moderatorius, patalpinęs daugybę straipsnių ir žinučių. Williamas A. pripažintas atsakingu už domeno registraciją. 

Vyrų elgesys vadintas „ypatingai pavojingu“ ir „labai sunkiu“, jiems grėsė iki 20 metų nelaisvės. 

G.Küsselis už neonacistinės ideologijos propagavimą kartą jau buvo nuteistas, 1994 metais jam skirta vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmė. Tai teismas laikė sunkinančia aplinkybe. Vyras vadinamas „kraštutinių dešiniųjų lyderiu“, jis buvo uždraustos neonacių grupės VAPO vadovu. 

Tarp susirinkusių salėje stovėjo ir G.Küsselio žmona. Teisėjai paklausus, ar šie suprato sprendimą, iš publikos kelis kartus pasigirdo „Ne“. 

Pats vyras kaltinimus visą laiką neigė ir teigė, kad kažkas kitas „įgyvendino jo idėją“. Jis teigė portale pats skaitydavęs pranešimus, tačiau forume nebuvęs registruotas. Paklaustas, kas atsakingas už minėtą forumą, šis teigė nieko apie tai nežinantis, tad negalintis suteikti ir informacijos. 

Jo advokatas įrodinėjo, kad vyras su nacionalsocialistėmis idėjomis reikalų neturi jau 20 metų  ir gyveno pagal Austrijos įstatymus. Gynėjo teigimu, nėra pakankamai įrodymų, jog G.Küsselis iš tiesų nusikalto.  Priešingai, prokurorai teisme pateikė duomenų, kurių pakako vyrus nuteisti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius