-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos sostinėje kraštutinių dešiniųjų protestuotojai įsiveržė į pabėgėlių spektaklį

Austrijos policija penktadienį paskelbė ieškanti kraštutinių dešiniųjų aktyvistų, kurie Vienoje įsiveržė į sceną per pabėgėlių vaidintą spektaklį ir aplaistė žiūrovus netikru krauju.
Migrantai Austrijos sostinėje Vienoje
Migrantai Austrijos sostinėje Vienoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tas judėjimo „Identitaere“ protestas įvyko ketvirtadienį vakare, vos prasidėjus spektakliui „Prašytojai“ („Die Schutzbefohlenen“), kurio aktoriai yra prieglobsčio prašytojai iš Sirijos, Irako ir Afganistano.

Maždaug 30 demonstrantų, daugiausia – vyrų, išbėgo į sceną mojuodami vėliavomis ir išskleidė didžiulį transparantą su užrašu „Veidmainiai! Mūsų pasipriešinimas jūsų dekadansui“.

Jie taip pat mėtė skrajutes su užrašais „dagiakultūriškumas žudo“ ir laistė netikrą kraują ant 700 žiūrovų Vienos universiteto auditorijoje, naujienų agentūrai APA sakė policijos atstovas Thomas Keiblingeris.

Įvyko trumpos peštynės tarp kai kurių žiūrovų ir ekstremistų, kurie galiausiai buvo išstumti iš auditorijos ir pasišalino.

Aštuoni žmonės protestuotojų atžvilgiu pateikė kaltinimus kūno sužalojimais, sakė T.Keiblingeris.

Po to incidento spektaklis tęsėsi atidžiai stebint keliems policininkams, pridūrė atstovas.

Austrijos kultūros ministras Josefas Ostermayeris sakė, kad tas „šokiruojantis“ incidentas yra naujausias iš virtinės išpuolių, kuriuos surengė grupė „Identitaere“.

„Konstitucijos garantuojamos meno laisvė ir žodžio laisvė yra neliečiamos kaip mažumų apsauga“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

Minėta apdovanojimų pelniusi austrų rašytojos, Nobelio premijos laureatės Elfriede Jelinek pjesė, kuri pirmą kartą buvo pastatyta 2014 metais Vokietijoje, yra kandi kritika to, ką autorė laiko nehumanišku Europos elgesiu su prieglobsčio prašytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius