-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Johnsonas ragina G-7 nepasiduoti dėl Ukrainos

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šeštadienį paragino kitus Didžiojo septyneto (G-7) lyderius „nepasiduoti“ dėl Rusijos užpultos Ukrainos ir pažadėjo naują finansinę pagalbą Kyjivui.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ukraina gali laimėti ir laimės, bet jiems reikia mūsų paramos... Dabar ne laikas pasiduoti dėl Ukrainos“, – sakė B.Johnsonas Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo Bavarijos Alpėse išvakarėse.

Didžioji Britanija pasirengusi skirti dar 429 mln. svarų (500 mln. eurų) paskolų garantijų, sakoma Dauningo gatvės pareiškime. Ukrainos vyriausybė nuogąstauja, kad iki rudens gali likti be pinigų, jei nebus naujų finansinių injekcijų, įspėjama jame.

Šiuo pažadu bendra Britanijos finansinės ir humanitarinės pagalbos Ukrainai suma šiais metais padidėja iki maždaug 1,7 mlrd. eurų.

B.Johnsonas, kuris savo šalyje yra atsidūręs sunkioje padėtyje dėl pralaimėtų dvejų papildomų rinkimų ir virtinės nepalankių antraščių, nuosekliai remia Ukrainą. Nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24-ąją jis du kartus apsilankė Kyjive ir anksčiau nei kiti sąjungininkai Vakaruose nusiuntė letalių ginklų Ukrainos kariuomenei.

Birželio 26–28 dienomis B. Johnsonas dalyvauja G-7 viršūnių susitikime Elmau pilyje Bavarijos Alpėse. Tarp kitų susitikimo dalyvių yra JAV prezidentas Joe Bidenas, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Po šio susitikimo Madride vyks svarbus NATO viršūnių susitikimas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį vaizdo ryšiu turi kreiptis į G-7 lyderius. Kaip nurodė Dauningo gatvė, jis turėtų paraginti sąjungininkes teikti ilgalaikę paramą karo draskomai jo šaliai.

„Bet koks nuovargio ar Vakarų paramos Ukrainai susvyravimo ženklas bus tiesiogiai naudingas [Rusijos] prezidentui [Vladimirui] Putinui“, – priduriama pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius