-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bahreinas atėmė 115 gyventojų pilietybę

Vienas Bahreino teismas antradienį nuteisė 115 bahreiniečių kalėti mažiausiai trejus metus, o kai kuriuos – iki gyvos galvos, bei atėmė jų pilietybę, pripažinęs juos kaltais su Iranu siejamos „teroristų“ organizacijos įsteigimu, informavo karalystės prokuratūra.
Teisėjo plaktukas
Bahreinas atėmė 115 gyventojų pilietybę / cardplayer.com nuotr

Vienas šaltinis teismų sistemoje naujienų agentūrai AFP pranešė, jog visi nuteistieji yra šiitai, sudarantys Bahreine gyventojų daugumą.

Kaltinamieji buvo pripažinti kaltais įsteigus „Zulfiqar Battalions“ grupuotę, kurių nariai, pasak teisėjų, Irane ir Irake dalyvavo iraniečių Revoliucijos Gvardijos mokymuose, „ketindami imtis priešiškų veiksmų“ prieš Bahreiną.

Prokuratūra teigia, kad ši grupuotė turėjo paslėptų ginklų, sekė taikinius, padėjo savadarbių bombų bei ruošėsi „nužudyti saugumo pajėgų narių“, nors jokių aukų jų veikla nepareikalavo.

Dauguma kaltinamųjų buvo pasiųsti už grotų daugiau nei dešimtmečiui, o 53 bahreiniečiams buvo skirtas įkalinimas iki gyvos galvos. Dar 23 buvo išteisinti.

Anot prokurorų, 86 nuteistieji yra sulaikyti, o tai gali reikšti, kad likusieji slapstosi nuo teisėsaugos.

Sunitų valdoma, bet šiitų daugumą turinti karalystė jau iš šimtų savo gyventojų atėmė pilietybę bei įkalino dešimtis įtakingų dvasininkų ir aktyvistų, 2011-ųjų pradžioje įsiplieskus protestams, per kuriuos reikalauta, kad vyriausybė būtų renkama.

Opozicinė organizacija „Bahreino teisių ir demokratijos institutas“ pasmerkė antradienį paskelbtus nuosprendžius ir pareiškė, kad pilietybės netekusių bahreiniečių skaičius nuo represijų pradžios išaugo iki 719.

Tuo tarpu vyriausybė apkaltino šiitų valdomą Iraną remiant protestus ir mėginant nuversti Bahreino valdžią. Teheranas šiuos kaltinimus atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius