Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicija sako parengusi naujos konstitucijos juodraštį

Baltarusijos opozicija jau yra parengusi naujos Konstitucijos juodraštį, trečiadienį pranešė opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos atstovas Anatolis Liabedzka.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien turime šiuos dalykus. Pirma: parengtas rinkimų kodekso projektas. Dėl jo susitarta su pagrindinėmis politinėmis struktūromis – su tais, ką žurnalistai šiandien vadina „senąja opozicija“ arba „kredito istoriją turinčia opozicija“, ir naujomis struktūromis. Be to, viešojoje erdvėje jau yra trys naujosios Baltarusijos konstitucijos projekto skyriai“, – kalbėjo jis per virtualią spaudos konferenciją.

A.Liabedzka patikslino, kad „šiandien jau yra naujos Baltarusijos Konstitucijos projekto juodraštis“.

VIDEO: Svarbiausi 2020 m. užsienio įvykiai: nuo koronaviruso atneštų geopolitinių iššūkių iki A.Navalno apnuodijimo

„Laikui bėgant atsiras naujų skyrių; prie diskusijų apie juos galės prisijungti kiekvienas baltarusis“, – pažadėjo S.Cichanouskajos atstovas konstitucinės reformos klausimais.

„Užsibrėžiame ambicingą tikslą – įtraukti kuo daugiau piliečių į diskusijas apie naujosios Baltarusijos rinkimų kodeksą ir konstituciją“, – pridūrė jis.

Pasak A.Liabedzkos, darbas su dokumentais organizuojamas atviru režimu, kad prie jo galėtų prisidėti kiekvienas pilietis. Viešų diskusijų šiuo klausimų jau buvo surengta Minske ir kituose Baltarusijos didmiesčiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius