Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicijos Koordinacinė taryba atsisako priimti užsienio pagalbą

Baltarusijos opozicijos Koordinacinė taryba reikalauja, kad užsienio valstybės nesikištų į Baltarusijos vidaus reikalus, ir tikina, kad nepriims jokios užsienio pagalbos.
Protestas Minske
Protestas Minske / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kadangi Koordinacinė taryba laikosi nesikišimo į Baltarusijos vidaus reikalus politikos, mes prašome visų užsienio partnerių susilaikyti nuo pareiškimų apie atstovavimą baltarusių tautos interesams, apie pagalbos teikimą Koordinacinei tarybai ir t.t.“, – sakoma ketvirtadienį išplatintame tarybos pareiškime.

Jame pabrėžiama, kad taryba „nepriima jokios užsienio pagalbos ir nedalyvaus jos paskirstyme nei tiesiogiai, nei netiesiogiai“.

Pareiškime taip pat primenama, kad taryba nesiekia gauti valdžią, pakeisti konstitucinę tvarką ar užsienio politikos kursą, tačiau išsako savo poziciją ir dirba pagal įstatymus.

„Visi kaltinimai, kad Koordinacinė taryba naudojasi nekonstitucinėmis ir įstatymuose nenumatytomis priemonėmis yra melagingi, tai patvirtina jos programos dokumentai ir Koordinacinės tarybos prezidiumo narių paaiškinimai“, – skelbiama pareiškime.

„Koordinacinė taryba vykdys tik tas funkcijas, kurios numatytos Reglamente. Koordinacinės tarybos tikslas – išreikšti Baltarusijos visuomenės poziciją. Tik vidinis dialogas gali būti sprendinys, siekiant išeiti iš politinės krizės“, – nurodė taryba.

Po rugpjūčio 9 dieną įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų prasidėjus masiniams protestams opozicijos kandidatės Sviatlanos Cichanouskajos šalininkai suformavo Koordinacinę tarybą, raginančią pradėti dialogą, kuriame taip pat būtų aptartas pakartotinių prezidento rinkimų organizavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius