Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 22 /18:20

Baltieji rūmai: brutalūs Rusijos smūgiai rodo, kad Ukrainai reikia paramos

Baltieji rūmai penktadienį pasmerkė didžiulę Rusijos atakų bangą Ukrainoje ir pareiškė, kad Kongreso respublikonai turi nutraukti, Vašingtono teigimu, nepateisinamą karinės pagalbos Kyjivui blokavimą.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Smerkiame brutalius Rusijos naktinius smūgius Ukrainos miestams ir civilinei infrastruktūrai“, – sakoma Nacionalinės saugumo tarybos atstovės spaudai Adrienne Watson pareiškime.

Pasak jos, Ukraina pranešė, jog tai buvo „didžiausia oro smūgių serija, kokią Rusija surengė prieš Ukrainos energetikos tinklus nuo karo pradžios“ 2022 metų vasarį.

VIDEO: Rusijos raketos padarė didelę žalą didžiausiai Ukrainos hidroelektrinei

Rusija paleido beveik 90 raketų ir daugiau kaip 60 dronų, kurie apgadino dešimtis energetikos objektų, įskaitant elektrines ir didžiausią šalies hidroelektrinę, ir nusinešė mažiausiai penkių žmonių gyvybes, pranešė Ukrainos pareigūnai.

„Labai svarbu, kad kuo greičiau suteiktume Ukrainai papildomų priešraketinių raketų, apsisaugoti nuo šių išpuolių. Gyvybės yra pavojuje, todėl bet koks delsimas yra nepateisinamas“, – pabrėžė A. Watson.

„Atstovų Rūmų respublikonai privalo dabar priimti nacionalinio saugumo priedą, kad galėtume aprūpinti Ukrainą šia gyvybiškai svarbia įranga“, – teigė ji.

JAV Kongreso respublikonai jau kelis mėnesius blokuoja demokratų prezidento Joe Bideno papildomą prašymą skirti Kyjivui 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) karinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius