Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltuosius rūmus palieka kandidatu į administracijos vadovus laikytas patarėjas

Baltųjų rūmų pareigūnas, laikytas prezidento Donaldo Trumpo favoritu pakeisti administracijos vadovo pareigas paliekantį Johną Kelly, iki metų galo pasitrauks iš administracijos.
Nickas Ayersas
Nickas Ayersas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

36 metų Nickas Ayersas, šiuo metu vadovaujantis viceprezidento Mike'o Pence'o biurui, sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Metų gale pasitrauksiu, tačiau dirbsiu su #MAGA komanda dėl šio reikalo.“

MAGA yra D.Trumpo rinkimų kampanijos šūkio „Padaryk Ameriką vėl didžią!“ (angl. Make America Great Again), akronimas.

„Ačiū Jums, @realDonaldTrump, @VP ir mano šaunieji kolegos, už garbę Baltuosiuose rūmuose tarnauti mūsų Tautai“, – rašė jis.

D.Trumpas šeštadienį paskelbė, kad 68 metų J.Kelly paliks administraciją. Prezidentas jau atliko virtinę svarbių personalo pakeitimų, didėjant spaudimui dėl vadinamojo Rusijos kišimosi į rinkimus tyrimo, vykdomo šaliai jau pradėjus rengtis 2020-aisiais vyksiantiems rinkimams.

N.Ayersui paskelbus, jog netaps J.Kelly įpėdiniu, D.Trumpas tviteryje parašė: „Kalbuosi su keliais šauniais žmonėmis dėl galimybės jiems užimti Baltųjų rūmų administracijos vadovo postą.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Kelly
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Kelly

„Skelbiamos melagingos naujienos, kai garantuotai tvirtinama, jog tai Nickas Ayersas – fantastiškas žmogus, visada palaikysiantis mūsų #MAGA darbotvarkę“, – rašė prezidentas ir pridūrė: „Greitai priimsiu sprendimą!“

Pranešama, kad N.Ayersas atsisakė įsipareigoti dirbti šiose pareigose iki 2020 metų, tuo smarkiai suerzindamas D.Trumpą.

Pasak kelių dienraščio „The Washington Post“ šaltinių, jaunas, bet politiniu nuovokumu pasižymintis N.Ayersas skeptiškai žiūrėjo į galimybę užimti šį postą, turėdamas galvoje, kaip nelengva buvo jame dirbti J.Kelly ir jo pirmtakui Reince'ui Priebusui.

Kai J.Kelly 2017 metų liepą pakeitė R.Priebusą, Baltuosiuose rūmuose virė politinės intrigos ir tvyrojo suirutė, be to, buvo juntamas didžiulis spaudimas dėl kaltinimų, kad D.Trumpo rinkimų komanda buvo slapta susimokiusi su Rusija.

Tarp galimų kandidatų pakeisti J.Kelly taip pat minimi Baltųjų rūmų Vadybos ir biudžeto biuro direktorius Mickas Mulvaney ir Atstovų Rūmų narys respublikonas Markas Meadowsas, vadovaujantis ultradešiniųjų pažiūrų kongresmenų grupei „Freedom Caucus“.

J.Kelly numatytas pasitraukimas reiškia, kad D.Trumpui teks kliautis mažesne grupele svarbiausių patarėjų, ruošiantis ateinančiais metais dirbti su demokratų kontroliuojamais Atstovų Rūmais.

Atstovų rūmų kontrolė leis Demokratų partijai inicijuoti tyrimus, reikalauti pateikti dokumentus ir apskritai gerokai apsunkinti prezidento gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius