-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama žadėjo, kad spaudimas Muamarui Kadhafi tik didės

Spaudimas Libijos lyderiui Muamarui Kadhafi bus didinamas tol, kol jis neatsisakys valdžios, antradienį pažadėjo JAV prezidentas Barackas Obama.
Barackas Obama
Barackas Obama / Scanpix nuotr.

„Mes su Vokietijos kanclere aiškiai pasakėme, kad Kadhafi turi pasitraukti ir perduoti valdžią Libijos žmonėms. Spaudimas Kadhafi intensyvės tol, kol jis sutiks su šiais reikalavimais“, – spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose, kurioje taip pat dalyvavo Vokietijos kanclerė Angela Merkel, sakė B.Obama.

„Kadhafi pasitraukimas – tik laiko klausimas“, – įsitikinęs prezidentas.

Pasak B.Obamos, per pastaruosius mėnesius tarptautinei koalicijai pavyko Libijoje pasiekti didelių laimėjimų. „Karinės operacijos tikslas buvo apsaugoti taikius gyventojus, ir mums pavyko tokią apsaugą garantuoti“, – paaiškino JAV prezidentas.

Jis pažymėjo, kad M.Kadhafi karinės pajėgos dabar nekelia grėsmės Bengazio miestui, kuriame įsikūrusi opozicinė Nacionalinė taryba. Libijos vakaruose esančiam Misratos miestui, kurį taip pat kontroliuoja opozicija, pasak B.Obamos, kol kas dar gresia pavojus, tačiau M.Kadhafi ištikimos pajėgos vis dėlto buvo priverstos nuo jo atsitraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius