-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Belgijos vidaus reikalų ministras: musulmonai po teroro atakų šoko gatvėse

Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas pareiškė, kad „didelė dalis“ šalies musulmonų bendruomenės šventė praėjusio mėnesio teroristinius išpuolius Briuselyje, ir pridūrė manantis, kad valstybė nesugebėjo integruoti migrantų, skelbia AFP.
Molenbekas
Molenbekas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Didelė musulmonų bendruomenės dalis pradėjo šokti, kai buvo surengtos atakos“, – interviu dienraščiui „De Standaard“ sakė J.Jambonas, turėdamas omenyje išpuolius Briuselio oro uoste ir metro, kurie nusinešė 32 žmonių gyvybę.

Ministras taip pat pareiškė, kad džihadistų irštva vadinamo Briuselio Molenbeko rajono gyventojai musulmonai puolė policijos pareigūnus, kurie kovą ten rengė svarbią įtariamųjų suėmimo operaciją.

„Kai buvo vykdomas Salaho Abdeslamo areštas, jie į policiją ir į žurnalistus mėtė akmenis ir butelius. Tai tikroji problema. Teroristus mes galime sučiupti, izoliuoti nuo visuomenės. Bet jie – tik viršūnėlė.

Apačioje išplitęs vėžys, kurį pagydyti daug sunkiau. Tai įmanoma, tačiau ne per naktį“, – kalbėjo J.Jambonas.

Ministras, vyriausybėje atstovaujantis Naujojo flamandų aljanso partijai, anksčiau, iškart po teroro atakų Briuselyje, buvo pasisiūlęs atsistatydinti.

Interviu J.Jambonas taip pat teigė, kad pavojus, siejamas su jaunomis migrantų šeimų atžalomis, yra „pernelyg giliai įsišaknijęs“, nes Belgija „daugybę metų ignoravo įspėjamuosius signalus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius