-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgorodo srityje dėl apšaudymo evakuota 9 tūkst. vaikų

Dėl nuolatinio Ukrainos apšaudymo iš Belgorodo srities bus evakuota apie 9 tūkst. vaikų, pranešė regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.
Apšaudymai Belgorode
Apšaudymai Belgorode / „AP“/„Scanpix“

„Daugelį kaimų evakuojame iki šiol. Dabar planuojame išvežti apie 9 tūkst. vaikų iš Belgorodo, Belgorodo rajono, Šebekinsko rajono, Graivoronsko rajono. Kovo 22 d. – 1,2 tūkst. vaikų išvyksta į Penzą, Tambovą ir Kalugą. Toliau eina Stavropolio kraštas“, – regiono vadovą cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“.

Antradienio ryte Belgorodas vėl buvo apšaudomas. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad apie 10.30 val. virš Belgorodo srities buvo numuštos devynios raketos, paleistos iš daugkartinio raketų paleidimo sistemos RM-70 „Vampyras“.

Per išpuolį buvo sužeisti trys žmonės, įskaitant vaiką, kuriam buvo nuplėšta ranka, patikslino su Rusija siejamas „Telegram“ kanalas "Mash“.

Išvakarėse srities sveikatos apsaugos ministras Andrejus Ikonikovas sakė, kad nuo kovo 12 iki 18 d. dėl apšaudymo žuvo 11 žmonių, o dar 82 buvo sužeisti.

Belgorodas ir regionas yra reguliariai apšaudomi, tačiau praėjusią savaitę atakos tapo intensyvesnės. Kovo 17 d. per smūgius žuvo du žmonės, įskaitant nepilnametę merginą.

Kovo 16 d. miestas buvo apšaudytas du kartus, o kovo 14 d. – tris kartus.

Teigiama, kad vietos gyventojai pradėjo dėvėti neperšaunamas liemenes, kad galėtų eiti į parduotuves.

Tuo tarpu 600 Graivorono rajono gyventojų, pasak valdžios pranešimų, buvo perkelti į laikino apgyvendinimo centrus. Gubernatorius V.Gladkovas taip pat nusprendė pasienio savivaldybėse laikinai uždaryti mokyklas ir kolegijas.

Neramumai Belgorodo srityje ir kituose pasienyje su Ukraina esančiose srityje itin suaktyvėjo kovo 12 d., kuomet Kyjivo pusėje kovojantys Rusijos savanoriai – „Rusijos laisvės“ legionas, Rusijos savanorių korpusas ir „Sibiro batalionas“ – pareiškė įsiveržę į Rusijos teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius