-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Boko Haram“ teroristai paleido 21 pagrobtą mergaitę

Džihadistų grupuotė „Boko Haram“ per apsikeitimą belaisviais Nigerijos vyriausybės pareigūnams perdavė 21 iš Čiboke pagrobtų mergaičių, ketvirtadienį pranešė pareigūnas iš šalies prezidentūros.
„Boko Haram“ pagrobtos mergaitės
„Boko Haram“ pagrobtos mergaitės / „Scanpix“/AP nuotr.

Mergaitės buvo paleistos pagal susitarimą apsikeisti belaisviais, kurį sudarė „Boko Haram“, Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK), Nigerijos ir Šveicarijos vyriausybės, sakė minėtas pareigūnas ir vietos šaltiniai.

„Patvirtinta, kad 21 iš dingusių Čiboko mergaičių buvo paleista, – sakoma prezidento atstovo Garbos Shehu pareiškime. – Mergaičių paleidimas ... yra rezultatas derybų, (kurios vyko) tarp administracijos ir „Boko Haram“ ir kurioms tarpininkavo Tarptautinis Raudonasis Kryžius ir Šveicarijos vyriausybė.“

„Derybos tęsis“, – pridūrė atstovas.

Minimos mergaitės buvo iškeistos į keturis „Boko Haram“ kalinius Bankyje Nigerijos šiaurės rytuose, sakė vietos šaltiniai.

„Mergaitės buvo atvežtos į Kumšę 15 km nuo Bankio, kur yra karinė bazė, TRKK automobiliais“, – sakė vienas šaltinis.

„Keturi „Boko Haram“ kovotojai buvo nugabenti į Bankį iš Maidugūrio, kariniu straigtasparniu, o iš ten TRKK automobiliais nuvežti į Kumšę“, – sakė jis.

Čiboko mergaitės sraigtasparniu buvo nuskraidintos į Borno valstijos sostinę Maidugūrį.

„21 mergaitė maždaug 3 val. (vietos, 5 val. Lietuvos laiku) atvyko į Bankį, kur jų laukė karinis sraigtasparnis. Jos iškart buvo įsodintos į sraigtasparnį ir nuskraidintos į Maidugūrį“, – sakė kitas šaltinis.

Mergaičių tapatybė dar turi būti patvirtinta, sakė aktyvistų grupės „Bring Back Our Girls“ narė Aisha Yesufu, kuri pridūrė: „Kol kas nieko negalime patvirtinti.“

Nigerijos šiaurės rytuose esančiame Čiboko mieste 2014 metų balandį „Boko Haram“ kovotojai pagrobė daugiau kaip 200 mergaičių. Pagrobimas atkreipė viso pasaulio dėmesį į „Boko Haram“ džihadistų sukilimą už fundamentalistinę islamo valstybę regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius