-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Berezovskis: dar viena paslaptinga rusų pabėgėlio mirtis

Britų policija kol kas nerado jokių įrodymų, kad rusų oligarcho Boriso Berezovskio mirtis būtų buvęs nusikaltimas.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau kadangi įtartinomis aplinkybėmis miršta jau ne pirmas Didžiojoje Britanijoje apsigyvenęs Kremliaus kritikas,  neabejotinai bus daug spėlionių ir dėl 67 metų B.Berezovskio.

Magnatą šeštadienį jo namuose Askote netoli Londono, gulintį ant grindų vonioje, surado vienas jo darbuotojas.

Tai dar vena paslaptinga mirtis, ištinkanti rusų išeivius Didžiojoje Britanijoje. Garsiausias toks atvejis buvo  buvusio Federalinės saugumo tarnybos (FST) šnipo Aleksandro Litvinenkos mirtis 2006 metais.

Tai dar viena paslaptinga mirtis, ištinkanti rusų išeivius Didžiojoje Britanijoje. Garsiausias toks atvejis buvo buvusio Federalinės saugumo tarnybos (FST) šnipo Aleksandro Litvinenkos mirtis 2006 metais, nuo apnuodijimo radioaktyviu poloniu. Jis buvo apnuodytas viename Londono restorane.

Britų policija pagrindiniu įtariamuoju A.Litvinenkos byloje laiko rusų parlamentarą ir buvusį šnipą Andrejų Lugovojų, bet Maskva atsisakė išduoti jį Didžiajai Britanijai.

A.Lugovojus yra sakęs, kad daugiau nebendradarbiaus su britų tyrimu dėl A.Litvinenkos, kuris buvo artimas B.Berezovskio draugas, mirties.

2008 metais B.Berezovskio verslo partneris, gruzinas Badris Patarkacišvilis buvo rastas negyvas savo namuose Pietų Londone. Jam buvo 52 metai.

Jo mirtis buvo paaiškinta širdies smūgiu, bet įtartina tai, kad jis buvo susipykęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir darė prieštaringai vertinamą politinę karjerą savo tėvynėje.

Pernai lapkritį priešais savo namus Londone buvo rastas negyvas 44 metų rusų verslininkas Aleksandras Perepeličnas.

Manyta, kad jis mirė dėl natūralių priežasčių, galbūt – širdies smūgio, bet tada policija gavo laišką, kuriame buvo raginama atlikti nuodugnų tyrimą.

„Parašėme laišką Sario vyriausiajam konstebliui, kuriame sakėme, kad (A.Perepeličnas) bendradarbiavo didelėje tarptautinio nusikaltimo byloje“, – sakė Londone įsikūrusio apribotos rizikos fondo „Hermitage Capital“, kuris turėjo reikšmingų interesų Rusijoje, vadovas Billas Browderis.

„Hermitage Capital“ paskelbė apie įtariamą Rusijos valstybės pareigūnų didelio masto sukčiavimą.

Pagrindinis viešintojas, teisininkas Sergejus Magnickis Rusijoje mirė 2009 metais, būdamas 37-erių, po 11 mėnesių kardomojo kalinimo prastomis sąlygomis.

Kaip teigė B.Browderis, A.Perepeličnas pateikė tai bylai „tvirtų įrodymų dokumentais, kurie sudarė sąlygas įšaldyti sąskaitas ir šveicarų policijai bei šveicarų prokurorui pradėti didelio masto tarptautinį tyrimą dėl pinigų plovimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius