Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje per riaušes kalėjime žuvo mažiausiai 57 kaliniai

Mažiausiai 57 kaliniai žuvo pirmadienį per riaušes viename kalėjime Brazilijos šiaurėje, susirėmus besivaržančių gaujų nariams, pranešė vienas pareigūnas.
Japonijos kalėjimuose gausėja senų ir dėl to priežiūros reikalaujančių kalinių
Kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šios riaušės yra jau antras didelis smurto proveržis smarkiai perpildytuose ir prastai valdomuose Brazilijos kalėjimuose per pastaruosius du mėnesius.

Susirėmimai Altamiros regioniniame pataisos centre prasidėjo apie 7 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Paros valstijos kalėjimų departamento pareigūnas. Pasak jo, 16-ai nužudytųjų buvo nupjautos galvos.

Per kelias valandas trukusias riaušes du sargybiniai buvo paimti įkaitais. Apie vidurdienį padėtį pavyko suvaldyti, o abu prižiūrėtojai galiausiai buvo išvaduoti.

Brazilijos televizijos reportažuose iš įvykio vietos matėsi virš kalėjimo komplekso kylantys tiršti dūmai ir ant pastato stogo sėdintys žmonės.

Kituose įrašuose matyti liepsnos viename pastate, beveik siekiančios lubas, ir ant žemės lauke sėdintys žmonės, veikiausiai kaliniai.

„Atrodo, kad daugelis kalinių mirė uždusę (nuo dūmų)", – sakė valstijos vyriausybės pareigūnas.

Įvykio vietoje nerasta jokių šaunamųjų ginklų, bet gaujų nariai buvo apsiginklavę savadarbiais peiliais, sakoma kalėjimų departamento pranešime.

Dalis kūnų dar nebuvo ištraukti dėl didelio karščio kai kuriuose kalėjimo pastatuose.

Teisingumo ir viešojo saugumo ministerija nurodė, kad smurtavusių gaujų vadeivos bus perkelti į saugesnius federalinius kalėjimus.

Altamiros kalėjime buvo laikoma apie 311 kalinių, o departamentas nurodė, kad įstaiga nebuvo smarkiai perpildyta. Kaip pranešama, šiame kalėjime yra 200 vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius