Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai ir prancūzai susitarė dėl sienos, kuri gins nuo migrantų antplūdžio

Jungtinės Karalystės pareigūnai antradienį patvirtino, kad jau šį mėnesį Prancūzijos Kalė uoste pradės kilti siena, kuri atitvers pabėgėlius nuo galimybės veržtis į kitos šalies teritoriją, rašo „The Washington Post“.
Migrantai Kalė uoste
Migrantai Kalė uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ši priemonė padės nuo migrantų bandymų sutrukdyti, vilkinti ar net užpulti autotransporto priemones, vykstančias į uostą“, – teigė Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerija.

Socialiniuose tinkluose šis projektas, kurio statybas patvirtino ir britų imigracijos ministras Robertas Goodwillas, jau pramintas „Didžiąja Kalė siena“.

Ši siena tapo esminiu 22,65 milijonų JAV dolerių bendro saugumo paketo sprendimu. Planuojama, kad betoninė daugiau nei 3 metrų aukščio siena iškils jau kitais metais.

Kai kurie britų politikai jau išreiškė nerimą, kad tokios sienos statybos pažymės „Brexit“ išgyvenusios Jungtinės Karalystės atsiskyrimą nuo Europos. Sienos projektas taip pat lyginimas su JAV respublikonų kandidato Donaldo Trumpo kalbomis apie sieną su Meksika.

Lordų rūmų atstovas Alfas Dubsas, pats esantis Antrojo pasaulinio karo žydų migrantų vaiku, pareiškė, kad ši sienos statybų idėja yra kvaila.

„Ji siunčia nekokią žinią po Brexit balsavimo. Siunčia žinią, kad mes esame maža, siaurai žvelgianti, atgrasi valstybė“, – sakė A.Dubsas.

Kels į Paryžių

Pirmadienį Prancūzijos vežėjai ir vietiniai uosto gyventojai protestavo prieš migrantų keliamą chaosą, teigdami, kad Kalė įkurta migrantų stovykla kelia grėsmę keliaujantiems.

Prancūzijos valdžios atstovai jau kurį laiką žada pagaliau uždaryti Kalė „džiunglėmis“ pramintą nelegalią migrantų stovyklą, tačiau galutinai išardyti jos vis nepavyksta.

Paryžius antradienį paskelbė, kad taps pirmuoju dideliu Europos miestu, kuris savo ribose įkurs pabėgėlių prieglaudos stovyklą.

Paryžius antradienį paskelbė, kad taps pirmuoju dideliu Europos miestu, kuris savo ribose įkurs pabėgėlių prieglaudos stovyklą. Socialistė merė Anne Hidalgo patvirtino, kad Paryžiuje spalį atsidarysiančiuose pabėgėlių namuose bus nuo 400 iki 600 vietų.

Tuo metu Kalė stovykloje, simboliškai įkurtoje pusiaukelėje tarp Londono ir Paryžiaus, apgailėtinomis sąlygomis vis dar gyvena nuo 7 iki 9 tūkstančių, daugiausiai Afganistano ir Sudano, migrantų.

2003 metų dvišalio susitarimo dėka Jungtinės Karalystės sienos tęsiasi iki pat Šiaurės Prancūzijos ir ribojasi su Kalė uostu, tad daugelis migrantų buriuojasi ten, tikėdamiesi prasmukti į Jungtinę Karalystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius