Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje kiaulių gripo išvengti mokęs aktorius pats juo susirgo

Vyras, dalyvavęs britų reklamos kampanijoje, mokančioje žmones, kaip išvengti užsikrėtimo kiaulių gripu, penktadienį pripažino pats užsikrėtęs šiuo virusu.
Kiaulių gripo virusas
Kiaulių gripo virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30 metų aktorius Davidas McCuskeris, kuris televizijos reklaminiuose klipuose buvo vaizduojamas čiaudintis ir platinantis ligos sukėlėjus, pats užsikrėtė virusu A(H1N1), pranešė laikraščiai.

Virusą „turėjau „Pasigauti. Uždaryti. Sunaikinti“, aktorius atkartojo reklamos kampanijos šūkį.  „Tačiau aš drebėjau, slogavau ir jį platinau, – D.McCuskerį citavo britų laikraštis „The Sun.“ – Buvau priblokštas, kai tai sužinojau. Užsidariau namuose, kad persirgčiau. Sulaukiau daug pylos iš draugų.“

„Pasigavau (virusą), tačiau jo neuždariau, o visur išplatinau“, – pridūrė jis.  Britanijos sveikatos apsaugos agentūra (SAA) ketvirtadienį pranešė, kad Anglijoje su naujuoju pandeminiu gripu susijusių mirčių skaičius per savaitę padidėjo nuo 27 iki 36.

Tačiau SAA taip pat nurodė, kad per pastarąją savaitę užregistruota 30 tūkst. naujų užsikrėtimo kiaulių gripu atvejų.

Palyginti su ankstesne savaite, kai buvo užregistruota 110 tūkst. atvejų, epidemijos plitimas smarkiai sulėtėjo, o dauguma šios ligos atvejų buvo palyginti „lengvi“, sakė SAA.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius