Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos pakrantėms – stiprių vėjų ir aukštų bangų išbandymas

Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos vakarines pakrantes penktadienį niokoja, stiprūs vėjai, aukštos bangos, potvyniai užliejo pajūrio miestus ir žemumas.
Audra Didžiojoje Britanijoje
Audra Didžiojoje Britanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinėje Karalystėje labiausiai nukentėjo Velsas, Anglija ir Šiaurės Airija. Potvynių smūgį patyrė ir Prancūzijos šiaurės vakarinė pakrantė.

Liūtis, stiprūs vėjai, siekiantys iki 140 km per val., ir ypatingai aukštas jūros potvynis penktadienį apsėmė kelis Britanijos pajūrio miestus. Kai kurios vakarų upės taip pat išsiveržė iš krantų.

Jungtinės Karalystės aplinkos agentūra paskelbė aštuonis griežtus perspėjimus apie potvynį, keliantį grėsmę gyvybei ir turtui; paskelbta ir beveik 400 ne tokių griežtų perspėjimų.

Potvyniai užliejo kai kurias Prancūzijos šiaurės vakarų teritorijas, o dėl liūčių kartu su jūros potvyniu pajūrio miestų gatvės atsidūrė po vandeniu.

Finisteras, išvertus tai reiškia „žemės kraštas“, į Atlantą išsikišusiame pusiasalyje esantis departamentas, penktadienį patyrė, ką reiškia potvynio pavojus. Kemperlė miestelyje Bretanės pakrantėje teko evakuoti parduotuves ir namus, nes iš krantų išsiliejo Lajetos upė.

Rūstūs orai bandė vakarų Europą ir gruodžio pradžioje bei per Kalėdas.

Tuo tarpu JAV penktadienio rytą dėl sniego audrų atšaukta daugiau nei 2 tūkst., atidėta 6 tūkst. reisų. Dėl ekstremalių oro sąlygų mažiausiai 9 žmonės žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius