-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britiškos vizos negaunantis R.Abramovičius bent oficialiai imigruoja į Izraelį?

Jungtinei Karalystei ir toliau neskubant pratęsti vadinamosios „Tier 1“ (investuotojų) vizos rusui oligarchui Romanui Abramovičiui, pasigirdo kalbų, kad šis turtuolis siekia gauti Izraelio pilietybę. Tiesa, žydų valstybės migracijos pareigūnai skelbia jokios informacijos neturinys, rašo „Haaretz“.
Romanas Abramovičius
Romanas Abramovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Izraelio spauda pranešė, kad R.Abramovičius, kuris Jungtinėje Karalystėje turi Londono futbolo klubą „Chelsea“ ir yra žydas, praėjusį ketvirtadienį atvyko į šalį užbaigti alijos – imigracijos į Izraelį procesą.

Tiesa, Izraelio imigrantų priėmimo ministerijos atstovė netrukus pareiškė, kad jokios informacijos apie R.Abramovičių neturi.

Jungtinės Karalystės R.Abramovičiui išduotos investuotojų vizos galiojimas baigėsi praėjusį mėnesį, o jos atnaujinti Londonas neskuba. 2015 metais britų vyriausybė patvirtina griežtesnes šių dokumentų išdavimo taisykles.

Pagal pastarąsias bent teoriškai R.Abramovičius turėtų paaiškinti savo turto kilmę – jei pinigai uždirbti teisėtai, viza turėtų būti atnaujinta. Ir iš tiesų – nėra jokių įrodymų, kad milijardierius padarė ką nors bloga.

Vis dėlto Jungtinė Karalystė po to, kai Solsberio mieste nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ buvo apnuodytas buvęs dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija, užsimojo kruopščiau tikrinti, ką šalyje veikia ir kokius pinigus čia investuoja Rusijos verslininkai.

„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai
„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai

Dėl Skripalių apnuodijimo Londonas apkaltino Rusijos valstybę ir išsiuntė iš šalies krūvą rusų žvalgybininkų, britų teigimu, dirbančių po diplomatine priedanga.

R.Abramovičius praėjusį savaitgalį praleido Anglijos FA taurės finalą, kuriame jo valdomas klubas „Chelsea“ įveikė „Manchester United“.

Klubą oligarchas įsigijo 2003 metais ir nuo to laiko stengdavosi nepraleisti nė vienerių svarbiausių ekipos rungtynių – tol, kol balandį nesusidūrė su problemomis dėl vizos.

„Forbes“ pernai skelbė, kad R.Abramovičius, kurio turto vertė siekia 9,1 mlrd. JAV dolerių, yra 139 vietoje turtingiausių pasaulio žmonių sąraše.

Rusiškame sąraše jis dvyliktas, o Izraelyje, jei imigruotų į šią šalį, dėl turtingiausio žmogaus vardo R.Abramovičius varžytųsi su Monako kunigaikštystėje gyvenančiu verslininku Eyalu Oferu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius