-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų diplomatijos vadovas Williamas Hague'as susitiko su Libijos sukilėliais, NATO toliau bombarduojant Tripolį

NATO aviacija sekmadienį vėl bombardavo Tripolį, praėjus kelioms valandoms po to, kai Didžiosios Britanijos diplomatijos vadovas susitiko su Libijos sukilėlių lyderiais, o Rusija išsakė nerimą, kad ši Aljanso karinė kampanija krypsta sausumos pajėgų operacijos link.
Williamas Hague'as (centre) drąsino Libijos sukilėlius Bengazyje.
Williamas Hague'as (centre) drąsino Libijos sukilėlius Bengazyje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Karo lėktuvai intensyviai bombardavo Libijos sostinę ir jos rytinius priemiesčius, NATO didinant spaudimą šios šalies lyderiui Muamarui Kadhafi.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as šeštadienį susitiko su M.Kadhafi siekiančių nuversti sukilėlių lyderiais. Anksčiau šeštadienį NATO pirmąkart per savo kampaniją Libijoje panaudojo atakos sraigtasparnius.

„Šiandien esame čia dėl vienos pagrindinės priežasties – kad pademonstruotume savo palaikymą Libijos žmonėms ir Laikinajai Nacionalinei Tarybai, kuri yra teisėta Libijos žmonių atstovė“, – sakoma W.Hague'o pranešime.

Jis taip pat apsilankė sukilėlių sostine tapusio Bengazio miesto pajūrio krantinėje ir ligoninėje, kurioje gydomi sužeistieji per šį konfliktą.

„Kadhafi turi nedelsiant pasitraukti“, – pabrėžė W.Hague'as.

Jis sakė žurnalistams, kad Britanija taip pat parems išminavimo pastangas Misratoje, pagrindiniame sukilėlių kontroliuojamame mieste Libijos vakaruose, ir sukilėliams atsiųs „daugiau įrangos, uniformų, neperšaunamų liemenių“.

„Libijoje jokių mūsų kovinių pajėgų nėra“, – pridūrė diplomatijos vadovas. Tačiau jis pridūrė, kad Britanija palaikys Libijos žmonės „kiek tik reikės“.

Praėjus kelioms valandoms po W.Hague'o vizito Bengazyje, NATO aviacija kelis kartus smogė Tripoliui.

Keturi sprogimai sudrebino sostinę sekmadienį apie 2.30 val. vietos (3.30 val. Lietuvos) laiku. Prieš tai, šeštadienį, apie 18.30 val. (19.30 val.) Tripolio centre pasigirdo du galingi sprogimai, o po kelių minučių driokstelėjo dar keli.

Liudininkai pasakojo, kad šie sprogimai griaudėjo Tripolio priemiestyje Tadžuroje, kurį NATO aviacija dažnai bombarduodavo nuo tarptautinės karinės operacijos pradžios Libijoje kovo 31 dieną, siekiant nutraukti M.Kadhafi pajėgų atakas prieš civilius gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius